BEZ RUKAVICA NEMA ULASKA U TRŽNE CENTRE I MARKETE :: Semberija INFO ::

 

BEZ RUKAVICA NEMA ULASKA U TRŽNE CENTRE I MARKETE


Iako se neprekidno na medijima govori kako je u Republici Srpskoj obezbijeđeno dovoljno zaštitnih sredstava i da se u kontinuitetu nabavljaju, uvjerili smo se da to nije tako.

I ovih dana u Bijeljini je ,,prava umjetnost'' kupiti higijenske rukavice, za koje je rečeno da nisu neophodne na javnim mjestima, ali bez njih ne možete ni u jedan tržni centar, market, niti neko drugo slično mjesto.

Sigurno je da devedeset odsto bijeljinskih apoteka nema zaštitnih rukavica i na pitanje kada će ih nabaviti, odgovor je isti:,,Ne znamo!" Pogotovo je prava rijetkost da rukavice možete kupiti u nekoj od apoteka u centru grada. Možda ćete, uz mnogo truda, gubljenja vremena i, naravno, nerviranja, pronaći rukavice u nekoj apoteci izvan centra. Mi smo uspjeli da pronađemo rukavice u apoteci u Tržnom centru ,,Tom" i to samo veličine ,,S", znači najmanji broj. Dakle, one su samo za one koji imaju baš malu šaku. Istina, u apoteci u Tržnom centru ,,Bingo" imaju dvije veličine higijenskih rukavica - ,,S" i ,,L", ali ljubazni apotekar upozorava:

,,Možete kupiti najviše pet pari rukavica, jer je to način da i drugim kupcima izađemo u susret. Nestašica je!"
Dakle, sve je rečeno... Higijenske rukavice vam trebaju, a vi se morate baš potruditi da ih nabavite. Jedino vas mogu spasiti rijetki bijeljinski prodavci koji su na ulazu u lokale pored sredstva za dezinfekciju obezbijedili i zaštitne rukavice za jednokratnu upotrebu.