BIJELjINA: Negativno još 35 rezultata :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Negativno još 35 rezultata


Zdravstveno stanje medicinske sestre zaražene kovidom-19 je dobro, a iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske stiglo je još 35 negativnih rezultata za osobe iz Bijeljine koje su testirane na influencu kovid-19, saopšteno je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
- Očekujemo još 33 rezultata, u bolničkom karantinu nema pacijenata, dok je u bolničkoj izolaciji 14 lica. U kućnoj izolaciji nalazi se jedno lice, a do jutros u 9.00 časova testirali smo ukupno 485 osoba – izjavila je direktorka bijeljinske Bolnice Milica Lovrić.
 
Ona je dodala da, iako slijedi period ublažavanja mjera, to ne znači da treba smanjiti ličnu disciplinu kada je riječ o preporukama stručnjaka - nošenje zaštitnih maski i poštovanje razdaljine među sagovornicima.
 
Direktor Doma zdravlja Duško Milovanović naveo je da je pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe 368 lica.
 
-  U karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ nalazi se 51 lice, ali u međevremenu smo dobili informaciju da je 13 testiranih osoba negativno i oni će tokom dana biti otpušteni kući – istakao je Milovanović.
 
Ova zdravstvena ustanova do sada je poslala 276 uzoraka na testiranje, od kojih je 259 bilo negativno, a za 17 lica se čeka rezultat.
 
Dvije stotine i šezdeset i četiri vozila prešla su u prethodna 24 časa granični prelaz Rača, a Pavlovića most 32 vozila. U karantinu u Rači nema osoba koje čekaju rezultate testiranja, a sanitarni inspektori izdali su dva rješenja za izolaciju.
 
Pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su tri prekršajna naloga licima koja su prekršila zabranu kretanja u vrijeme policijskog časa, a prekršajni nalozi podnijeti su i protiv 11 lica koja nisu koristila maske i rukavice, te protiv dva lica koja su kršila mjere kućne izolacije.
 
Komunalna policija kontrolisala je 20 lica u izolaciji i sva su bila na svojim adresama, a gradski zdravstveni inspektor do sada je izdao ukupno 200 rješenja o izolaciji.

Grad Bijeljina