URUČENO 150 VAUČERA IZ DONACIJE KARITASA ŠVAJCARSKE :: Semberija INFO ::

 

URUČENO 150 VAUČERA IZ DONACIJE KARITASA ŠVAJCARSKE


Vaučere za kupovinu hrane i higijenskih proizvoda socijalno ugroženim porodicama koje su pogođene epidemijom virusa korona, uručili su predstavnici Karitasa Švajcarske, UG „Otaharin“ i Gradske uprave, odnosbno, Odjeljenje za društvene djelatnosti. Riječ je o vaučerima za tri mjeseca koje je obezbijedio „Karitas“ Švajcarske, a ukupna mjesečna vrijednost je 12.000 KM. Zamjeik gradonačelnika, Predrag Jović, zahvalio se donatoru i istakao da Grad Bijeljina i Karitas imaju dugogodišnju dobru saradnju.

-Donacija je na tromjesečnom nivou, a finansira je „Karitas“. Vaučeri se uručju za 100 porodica romske populacije, a 50 porodica su korisnici Centra za socijalni rad“, rekao je Jović i dodao da je vaučer namjenski, odnosno za nabavku prehrambenih i higijenskih potrebština. Predstavnik „Karitasa“ Bakir Omukić je pojasnio da vrijednost vaučera na mjesečnom nivou u iznosu od 50 do 125 KM, a to zavisi od broja članova porodice.

-Cilj nam je da pomognemo onima kojima je potrebna pomoć u ovom teškom vremenu, a u BiH ćemo na ovaj način, tokom tri mjeseca, pomoći 2. 000 najugroženijih porodica“, rekao je Omukić. Predstavnik UG „Otaharin“ Dragan Joković zahvalio se na donaciji i istakao da će na ovaj način 100 romskih porodica koje su bez ikakvih primanja, odnosno najugroženije, imati mogućnost da obezbijede ono što je neophodno, a to su hrana i sredstva za ličnu higijenu.