BIJELjINA: U NEDELjU ZABRANjEN RAD, OD PONEDELjKA 4. MAJA POPUŠTANjE RESTRIKTIVNIH MJERA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: U NEDELjU ZABRANjEN RAD, OD PONEDELjKA 4. MAJA POPUŠTANjE RESTRIKTIVNIH MJERA


- Nadamo se da će nedelja biti poslednji dan kad će na snazi biti izrazito restriktivne mjere, jer Gradski štab za vanredne situacije od ponedjeljka planira da zabrane svede na minimum, sa naglaskom na pojedinačnoj odgovornosti i poštovanju propisanih higijensko-sanitarnih mjera od strane građana, prije svega korišćenju zaštitnih sredstava, odnosno, maski i rukavica – najavio je komandant Štaba Mićo Mićić.

On je istakao da je u nedelju, 3. maja, zabranjen rad svim privrednim subjektima, osim dežurnim apotekama, proizvođačima hljeba i peciva i prodavnicama pogrebne opreme, a da će policijski čas trajati od nedjelje u 12:00 časova do ponedeljka u 05:00 časova.

Čestitajući sugrađanima prvomajske praznike, gradonačelnik Mićić je zahvalio Bijeljincima jer su i za vrijeme praznika pokazali disciplinu poštovali naredbe Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, pozivajući ih da ostanu dosledni još danas, nakon čega će mjere zabrana biti značajno ublažene.

- Cilj je da održimo izuzetno stabilno epidemiološko stanje, kakvo sada imamo u Bijeljini. Pravila za ljude koji iz inostranstva dolaze u Bijeljinu strogo se poštuju. Po njih, na granične prelaze u svim dijelovima BiH, dolaze pripadnici gradske Civilne zaštite i sprovode ih u karantin, gdje sa njima postupaju po propisanim pravilima. Nema izuzetka i svi sugrađani moraju proći istu proceduru, kako bi spriječili pojavu novih klastera zaraze – istakao je Mićić...

Grad Bijeljina