MILICA LOVRIĆ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA POD KONTROLOM :: Semberija INFO ::

 

MILICA LOVRIĆ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA POD KONTROLOM


Vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice dr Milica Lovrić izjavila je danas da je epidemiološka situacija pod kontrolom, ali je ponovila apel građanima da se pridržavaju propisanih mjera i savjeta.
 
“Epidemiološka situacija je pod kontrolom, prazan je i bolnički karantin. Naša medicinska sestra koja se nalazi u Domu učenika je dobrog zdravstvenog stanja, iduće sedmice biće rađen i retest, a svi njeni kontakti su takođe negativni”, istakla je Milica Lovrić.
 
Prema njenim riječima, do sada je testirano ukupno 398 osoba, odnosno 460 sa retestiranjem, dok se u bolničkoj izolaciji nalazi 18 osoba, a u kućnoj izolaciji osam.
 
Milica Lovrić izrazila je zahvalnost građanima na poštovanju savjeta i mjera, ali i medijima koji informišu građane o epidemiološkoj situaciji na osnovu validnih podataka.
 
“Smatram da su naši građani disciplinovani i da su dobro informisani, ali je neophodno da se svi zajedno držimo preporuka i savjeta. Kao kliničar mogu reći, da ćemo se mi dugo ‚‚družiti‚‚ sa ovim virusom, te je neophodna lična odgovornost”, poručila je dr Lovrić.