Dječiji ambasador Mišel Mišković kod gradonačelnika Mićića :: Semberija INFO ::

 

Dječiji ambasador Mišel Mišković kod gradonačelnika Mićića


U doba pandemije virusa korona obično se govori da su ugrožene osobe starije od četrdeset i pet godina, međutim, nažalost, nije tako. Stradaju i djeca, izjavila je  Mišel Mišković, dječiji ambasador Dječije ambasade Međaši, koja je danas sa osnivačem Dječije ambasade Međaši, advokatom Duškom Tomićem, posjetila Gradsku upravu Bijeljina, gdje su razgovarali sa gradonačelnikom Mićom Mićićem.



„Treba učiniti sve da se i djeci pomogne. Posjetili smo ovih dana Tužilaštvo BiH i Vrhovni sud BiH, gdje su nas pitali, zbog čega nismo sačekali da prođe pandemija, ali je naš odgovor bio, tu smo, da upozorimo na činjenicu da u vrijeme pandemije stradaju i djeca. Naša obaveza je da učinimo nešto za djecu i u ovakvim okolnostima, jer na mladima svijet ostaje“, izjavila je Mišel Mišković, dječiji ambasador Dječije zemlje „Međaši“.

Duško Tomić, advokat Dječije ambasade Međaši izjavio je da virus korona uzima danak kod nas i u svijetu, ali da isto tako i glad uzima danak, istakavši da je u BiH jedno dijete preminulo, dok je sedmoro djece oboljelo od virusa korona.

„Djeca oboljevaju od korone, ali, srećom, brzo se i oporavljaju. Djeca umiru u svijetu i zbog gladi, a i onkološki centri su puni djece. Ne smijemo zaboraviti te činjenice. Siromašni postaju sve siromašniji. Uskoro ćemo posjetiti Beograd i Zagreb, jer želimo da dječiji ambasador podigne glas zbog nedopustivog stradanja djece usljed grubosti i pohlepe odraslih“, izjavio je Duško Tomić, istakavši da u BiH treba što prije formirati fond za zaštitu djece.

Tomić je tom prilikom istakao da će uskoro biti organizovan Dječiji sud u Međašima, koji će osuditi mržnju i negativne pojave koje su izazvali neljudi.

„Na početku rada Dječijeg suda podmetnut je požar u dječijoj ambasadi. Znamo ko je to uradio i ko je to organizovao. Uskoro ćemo osuditi mržnju i gosti će biti poznati pravnici iz cijelog svijeta. Dugujemo zahvalnost i Gradskoj upravi Bijeljina koja je podržala našu aktivnost“, rekao je Tomić. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je ličnu pomoć Dječijoj ambasadi, istakavši da je Gradska uprava Bijeljina i ranije podržavala rad Dječije ambasade, te da će pomoći oko renoviranje objekta Dječije ambasade koji je izgorio u požaru. 

„Želim da Dječija ambasada nastavi svoju humanu misiju, jer danas u svijetu ima puno djece koja pate i umiru od gladi. Mi ćemo, sa svoje strane, nastaviti da podržavamo i pomažemo Dječiju ambasadu „Međaši“, izjavio je gradonačelnik Mićić.

Semberija info - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević