BIJELjINA: Stigla 92 negativna rezultata :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Stigla 92 negativna rezultata


Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske stigli su rezultati za još 92 testirane osobe iz Bijeljine i svi su negativni, a u Domu učenika i dalje se nalazi samo jedno lice zaraženo virusom korona, koje se osjeća dobro, saopšteno je iz Bolnice „Sveti vračevi“.
 
Negativno je i 15 uzoraka koje je očekivao Dom zdravlja Bijeljina, među kojima su i testirani iz domova za njegu starih lica sa područja grada.
 
Prema podacima Odsjeka za civilnu zaštitu Bijeljina, pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi se 310 građana, broj lica u izolaciji u kućnom karantinu je nepromijenjen i iznosi 16, dok u bolničkom karantinu nema smještenih pacijenata.
 
U karantin pri Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, koji je prvenstveno namijenjen za lica koja u Bijeljinu stižu sa graničnih prelaza, smješteno je sedam novih osoba u odnosu na juče - ukupno 37, a u karantinu u Rači trenutno nema lica koja čekaju rezultate testiranja.
 
Bolnica „Sveti Vračevi“ do sada je uzela uzorke od 431 lica, a Dom zdravlja Bijeljina od 175 osoba.
 
Granični prelaz Rača u prethodna 24 časa prešlo je 57 vozila, Pavlovića most 21 vozilo, a sanitarni inspketori su na Rači izdali šest rješenja za izolaciju.
 
Pripadnici Policijske uprave Bijeljina nisu izdali nijedan prekršajni nalog, dok je Komunalna policija kontrolisala 14 lica i svi su bili na svojim adresama. Gradski zdravstveni inspektor izdao je pet rješenja o kućnoj izolaciji, odnosno, do sada ukupno 198.
 
Preduzeće „Komunalac“ opralo je i dezinfikovalo ulice Kneza Miloša, Galac, Lozničku, Drinsku, Srpske vojske, Žrtava fašističkog terora, Potporučnika Smajića, Nikole Spasojevića, 27. marta i Filipa Višnjića.
 
Dežurne službe Gradske uprave – Civilna zaštita, odnosno, odjeljenja Komunalne policije i inspekcijskih poslova, zdravstvene i komunalne ustanove, kao i republički organi u dane vikenda nastavljaju pojačane aktivnosti prilagođene vanrednoj situaciji.

Grad Bijeljina