PODIJELjENI PAKETI NAJUGROŽENIJIM PENZIONERIMA :: Semberija INFO ::

 

PODIJELjENI PAKETI NAJUGROŽENIJIM PENZIONERIMA


U Udruženju penzionera Bijeljina danas je podijeljeno 150 paketa najugroženijim bijeljinskim penzionerima. Gradonačelnik Mićo Mićić izjavio je da paketi za penzionere sadrže namirnice, brašno, šećer, ulje i druge potrepštine.

„Osim paketa hrane, podijelili smo i 5.000 zaštitnih maski, što je obezbijedio Crveni krst grada Bijeljina. Mjesna udruženja penzionera će podijeliti zaštitne maske. Uz pakete smo podijelili i sredstva za dezinfekciju. Od predstavnika Udruženja penzionera saznali smo da je neophodno obezbijediti još oko 150 paketa za najugroženije penzionere, tako da će pripremiti još jedan spisak najugroženijih penzionera kojima će biti podijeljeni paketi u narednim danima. Prioritet je zaštititi penzionere od virusa korona, a isto tako je važno da im pomognemo i ovim paketima hrane“, izjavio je gradonačelnik Mićić.

Osvrnuvši se na današnje epidemiološko stanje u Bijeljini, gradonačelnik Mićić je istakao da je u Bijeljini trenutno jedna osoba pozitivna na virus korona, a riječ je o medicinskoj sestri koja je trenutno u karantinu u Domu učenika.

„U karantinu u O.Š. „Vuk Karadžić“ trenutno se nalazi 25 osoba. Danas su stigla još tri negativna nazala za testirane osobe iz ovog karantina. Od ukupno testiranih 118 osoba iz ovog karantina niko nije bio pozitivan na covid 19. Od 27 zaposlenih radnika u staračkim domovima,  nakon testiranja, utvrđeno je da su svi negativni na virus korona. Još čekamo rezultate desetak nalaza za radnike u staračkim domovima. Bijeljinska bolnica je u međuvremenu testirala više od pedeset svojih zdravstvenih radnika koji su bili u kontaktu sa medicinskom sestrom koja je pozitivna na virus korona“, izjavio je gradonačelnik Mićić.

Mladen Milić, direktor  Fonda PIO RS zahvalio se tom prilikom Crvenom krstu RS koji je u proteklih dvadesetak dana na teritoriji cijele Republike Srpske izvršio podjelu 95.000 zaštitnih maski koje su nabavljene sredstvima iz kabineta predsjednice RS Željke Cvijanović.

“Imali smo dnevnu dinamiku, oko 5.0000 zaštitnih maski dnevno, koliko je proizvođač uspijevao da proizvede. Zahvaljujemo s e brzoj pošti “Euro Ekspres” koja je besplatno distribuirala zaštine maske do opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta. Bijeljina je dobila oko 7.000 maski, Banjaluka oko 18.000, Prijedor 6.000 zaštitnih maski. Sve opštine su proporcionalno dobile određeni broj maski”, izjavio je Milić.

Semberija info (Lj.Ljubojević)