BIJELjINA: Zaražen medicinski radnik :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Zaražen medicinski radnik


Medicinska sestra u bolnici „Sveti Vračevi“ dvanaesti je građanin Bijeljine zaražen kovidom–19, nakon gotovo tri nedelje bez registrovanih osoba pozitivnih na virus korona. Ona će danas biti smještena u karantin pri Domu učenika, a sve osobe koje su bile u kontaktu sa njom biće testirane i sa njima će se postupati po higijensko-epidemiološkom protokolu – najavljeno je iz JZU „Sveti Vračevi“.

Do sada je u Bijeljinu na kovid-19 testirano ukupno 398 lica, dok se očekuju rezultati za 31 uzeti uzorak.
Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi se 353 osobe, dok je u karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“ smješteno 30 lica. U izolaciji kućnog karantina trenutno je 20 osoba, dok je bolnički karantin bez pacijenata. U tranzitni karantin na Rači smješteno je šest lica.

Granicu na prelazu Rača u protekla 24 časa je prešlo 292 vozila, dok je na Pavlovića mostu prešlo 42 vozila.  
Policijska uprava Bijeljina je izdala 15  prekršajnih  naloga  za lica koja su se kretala za vrijeme policijskog časa, kao i dva prekršajna naloga za lica starija od 65 godina, koja su kršila zabranu kretanja.
Komunalna policija je izvršila kontrolu 42 lica u izolaciji i sva lica su pronađena na adresi. Gradski sanitarni inspektor je izdao jedno rješenje za izolaciju, odnosno, ukupno 190 rješenja do sada.

Kol-centar je prethodnog dana imao 20 poziva, od čega je realizovano pet zahtjeva za dostavom, a ostali pozivi (15) su se odnosili na informacije, podizanje penzija i pozive lica koja ne spadaju u starosnu grupu lica starijih od 65 godina, penzionere, invalidna lica, samce, trudnice i hronične bolesnike. 

S obzirom na predstojeće prvomajske praznike, Gradski štab za vanredne situacije podsjeća sve građane da je od izuzetnog značaja da ostanu disciplinovani u narednom periodu i apeluje da poštuju preporuke ljekara, odnosno, naredbe Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

​Grad Bijeljina