Udruženje IMPULS: Efikasan način prevazilaženja komunikacionih barijera uzrokovanih prisustvom aktuelnog virusa. :: Semberija INFO ::

 

Udruženje IMPULS: Efikasan način prevazilaženja komunikacionih barijera uzrokovanih prisustvom aktuelnog virusa.


Udruženje "Impuls" je 21. aprila 2020. godine završilo sa dvodnevnom obukom članica udruženja koja je realizovana novim vidom komunikacije, odnosno onlajn, koristeći Zum (Zoom) aplikaciju. Nije nam poznato da je sličan pristup do sada rađen u Bijeljini, pa vjerovatno i u BiH.

Ni mnogo poznatije organizacije ili institucije nisu primijenile ovako efikasan način prevazilaženja komunikacionih barijera uzrokovanih prisustvom  aktuelnog virusa. U prirodi svih nas jeste da se brzo prilagođavamo  i adaptiramo da radimo u skladu sa novonastalom situacijom pa tako ni Udruženje „Impuls“ nije izuzetak. Prilagođavanje i adaptacija je relativno brzo stigla, a tome govori u prilog i sama činjenica da je uspješno završena dvodnevna buka u oblasti Marketinga za rukotvorine koja je bila jedna od planiranih aktivnosti projekta "VUcimo nit promjeNA" podržanog od strane UNDPa i Grada Bijeljina, a koja je zbog Virusa Korona i zdravstvene bezbjednosti odložena.

Udruženje „Impuls“  je do danas organizovalo obuke na teme vune i rada sa vunom, a za temu Marketing za rukotvorine primijenjen je on-line sistem obuke koristeći besplatni alat Zum aplikaciju. U samoj obuci učešće je dala grupa žena i djevojaka sa invaliditetom, ali i grupa žena koje su tu da ih podrže da li kao članovi porodice ili kao prijateljice koje su uz to i zainteresovane za rukotvorine. Učesnice obuke su pored novih saznanja o marketingu za rukotvorine savladale i korištenje audio i video onlajn alata za rad u velikim grupama. Bez njihovog zalaganja i interesa sigurno ne bi obuka ni bila uspješno organizovana.

Zato se Udruženje "Impuls" zahvaljuje učesnicama obuke i edukatoru na uspješno održanoj obuci. Udruženje ohrabruje sve i  toplo preporučuje da koristite aplikaciju Zum na svojim računarima, laptopima, telefonima  jer je krajnje jednostavan za upotrebu, a aplikacija ima mogućnost istovremenog učešća i do 50 učesnika - a sve to u realnom vremenu tj. onlajn (on-line).

Udruženje "Impuls"