VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA


Odbornici Skupštine grada Bijeljina na današnjoj vanrednoj sjednici usvojili su nekoliko značajnih odluka čiji je cilj ublažavanje posljedica pandemije virusa korona, među kojima je i privremena obustava otplate dospjelih rata utvrđenog iznosa nadoknade i rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, odluka o oslobađanju plaćanja zakupnine prostora koji je u vlasništvu grada, za naredna dva mjeseca,te povećanje budžeta Agrarnog fonda za 500.000 KM.

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković izjavio je nakon sjednice da će neke od ovih mjera biti vremenski i produžene, zavisno od toga kako se dalje bude odvijala situacija sa pandemijom covid 19.

„ Obezbijedili smo dodatnih 500.000 KM u budžet Agrarnog fonda grada Bijeljina i oni će, u skladu sa zahtjevima poljoprivrednih proizvođača, raspodijeliti ta sredstva. Raspravljali smo i usvojili nacrt rebalansa budžeta grada Bijeljina. U rebalansirani budžet ugrađeno je 11,5 milina KM kreditnih sredstava za koja smo u međuvremenu dobili saglasnost resornog ministarstva.  Od resornog ministarstva ćemo tražiti iznalaženje mogućnosti da se dio kreditnih sredstava, umjesto u kapitalne investicije, usmjeri za pomoć privredi i poljoprivredi“.

Marković je izjavio  da je na vanrednoj sjednici raspravljano ukupno o devet tačaka dnevnog reda, te da su sve odluke usvojene jednoglasno. On je istakao da je u vanrednoj situaciji pandemije virusa korona važno istaći i to da građani Bijeljine i Semberije naredna dva vikenda, Vaskršnje i Prvomajske praznike, provedu kod kuće, da se ne organizuju masovna okupljanja, te da je za očekivati da će od Đurđevdana početi ublažavanje mjera  i vraćanje života u normalan kolosijek.

Skupština grada pohvalila je napore medicinskih radnka Doma zdravlja i Bolnice „Sveti vračevi“ u borbi protiv širenja virusa korona, kao i drugih službi koje su uložile ogroman napor i resurse da se građanima omogući normalno funkcionisanje tokom vanrednog stanja.

Semberija info (Lj.Ljubojević)