SVE MANjE LICA U SAMOIZOLACIJI :: Semberija INFO ::

 

SVE MANjE LICA U SAMOIZOLACIJI


U Bijeljini nema novih slučajeva zaraze virusom korona, a broj lica koja se nalaze pod stručnim nadzorom u samoizolaciji je 409 - za 39 manje u odnosu na juče, saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
Kovidom-19 zaražena su tri lica, a kada je riječ o karantinima, 15 osoba smješteno je u bolnički karantin, tri u Dom učenika, 27 u karantin pri Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, dok se 64 lica nalaze u izolaciji u kućnom karantinu.
 
U karantinu u Rači trenutno je smješteno jedno lice, a sa područja Semberije do sada je poslato ukupno 209 uzoraka u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, od kojih je 11 bilo pozitivno, 147 negativno, a za ostale se čekaju rezultati.
 
Komunalna policija Grada Bijeljina kontrolisala je prethodnog dana 37 lica u izolaciji i svi su bili na svojim adresama, dok su pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali četiri prekršajna naloga licima koja su se kretala u vrijeme policijskog časa.
 
Gradski sanitarni inspektor izdao je jedno rješenje o izolaciji, odnosno ukupno 177 do sada.
 
Na graničnom prelazu Rača zabilježen je prelazak 326 vozila, a na Pavlovića mostu 33 vozila.
 
Preduzeće „Komunalac“ opralo je i dezinfikovalo sljedeće ulice: Račansku, Moskovsku, Vukovarsku, Josipa Marinkovića, Braće Jugović, Krfsku, Vojvode Putnika, Skendera Kulenovića, Petrove gore, Hajduk Veljkovu, Petrogradsku, Puškinovu, Svetozara Miovića i Banjansku.
 
U Republici Srpskoj kovidom-19 zaraženo je ukupno 486 lica, izliječeno je 214, a preminulo 15 osoba.
 
Danas počinje podjela 500 humanitarnih paketa za socijalno ugrožene kategorije koje je donirala kompanija „Mihajlović“. Pored doniranih životnih namirnica, u paketima su maske i sredstva za dezinfekciju koje je obezbijedila Gradska uprava, a narednih dana biće nastavljena podjela humanitarnih paketa od strane Gradske uprave i Centra za socijalni rad.
 
Tim ruskih stručnjaka danas će početi dezinfekciju zdravstvenih objekata i karantinskog prostora u Bijeljini, u okviru pomoći u borbi protiv virusa korona koju je Ruska Federacija uputila Republici Srpskoj.   
 
Pripadnici Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina pozvali su građane da poštuju policijski čas tokom Vaskrsa i da ove godine najveći hrišćanski praznik proslave u krugu porodice, kako ne bi bila ugrožena trenutno stabilna epidemiološka situacija.
 
Republički štab donio je zaključak o zabrani kretanja u dane Vaskrsa, od petka (17. aprila) u 17.00 časova do subote (18. aprila) u 5.00 časova, kao i od subote u 15.00 časova do ponedjeljka (20. aprila) u 5.00 časova.