Otvoren Drugi sajam mesa u Dvorovima :: Semberija INFO ::

 

Otvoren Drugi sajam mesa u Dvorovima


Drugi sajam mesa u Dvorovima kod Bijeljine organizovan je zahvaljujući ogromnim naporima preduzeća „Globus Tim“, izjavio je ministar trgovine i turizma u Vladi RS, Predrag Gluhaković, otvorivši danas u Dvorovima kod Bijeljine  ovu zanimljivu sajamsku manifestaciju na kojoj  je svoje proizvode izložilo  šezdeset proizvođača i prerađivača mesa i mesnih prerađevina, distributeri mesa, te vinarije sa područja BiH,  Srbije i  regiona. Sajam je okupio i proizvođače opreme za preradu mesa, te proizvođače zdrave hrane iz regiona.



​Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je tom prilikom da Bijeljina i Semberija zaslužuju ovakav sajam, jer se ova regija već prepoznaje u širim okvirima kao žitnica RS i BiH.
„Značajan broj proizvođača hrane upustio se u ozbiljnu proizvodnju mesa, u tov junadi i organizovanje drugih vidova proizvodnje hrane. Gradska uprava pruža podršku svima njima i svemu onome što je dobro i progresivno i što podrazumijeva  bolji život ljudi na ovim prostorima. Uz pomoć Vlade RS nastojimo da maksimalno iskoristimo važan resurs, poljoprivredno zemljište i da proizvedemo što više hrane“, rekao je Mićić.
Organizator sajma je kompanija „Globus Tim“ iz Dvorova, a među suorganizatorima su i  „ZP komerc“ Vršani i Gradska uprava Bijeljina. Ove godine očekuje se prisustvo oko 20.000 posjetilaca na Sajmu mesa u Dvorovima.

Lj.Ljubojević
Foto: B. Milošević