BIJELjINA: Tim ruskih medicinskih stručnjaka posjetio bolnicu :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Tim ruskih medicinskih stručnjaka posjetio bolnicu


Medicinski tim ruskih stručnjaka došao je danas, 12. aprila, u Bolnicu "Sveti vračevi", gdje su sa ljekarima razmijenili znanja i iskustva o KOVID 19, a dogovoreno je da se u četvrtak izvrši dezinfekcija prioritetnih prostorija u objektu bolnice i objekata KOVID bolnice. Vršilac dužnosti direktora bolnice dr Milica Lovrić zahvalila je Vladi Republike Srpske i Ministarstvu zdravlja koji su organizovali posjetu ruskog medicinskog tima stručnjaka. 



- Predstavili smo im našu organizaciju rada u karantinu i način liječenja i zajedno smo obišli smo sve naše objekte”, rekla je dr Lovrić. Ona je istakla značaj posjete medicinskog tima stručnjaka i naglasila da je i najavljeni dolazak ekipa koje će izvršiti dezinfekciju, od izuetne važnosti. 

- Ova posjeta za bijeljinsku bolnicu i sve zaposlene znači mnogo i predstavlja dodatni vjetar u leđa svim zdravstvenim radnicima koji svojim entuzijazmom i profesionalnošću nastoje pružiti građanima Semberije najbolju zdravstvenu zaštitu”, rekla je dr Lovrić. Ona je pojasnila da karantinska bolnica trenutno ima 80 postelja, već naredne sedmice biće obezbijeđeno dodatnih 70 kreveta u staroj zgradi hirurgije, kao i karantinsku operacionu salu i intenzivnu njegu sa 14 respiratora. Dr Lovrić je istakla značaj zajedničkog rada i timskog aktivizma i poručila da se samo zajedničkom disciplinom može pobijediti ovu pošast 21. vijeka. 



- Bijeljina za sada ima stabilnu epidemiološku situaciju sa pet registrovanih pacijenata na KOVID 19, od kojih su dva u bolničkom karantinu, a tri u karantinu u Domu učenika. Posljednjih nekoliko dana izvršeno je prošireno testiranje osoba koje su dolazile u širi kontakt sa inficiranim, kao što su zdravstveni radnici i svi dobili su sve negativne testove”, rekla je dr Lovrić i ponovo apelovala da nastavimo sa disciplinom i primjenom svih savjeta i predloženih mjera.

​Semberija info - O. Stjepanović