LOVRIĆ: ZDRAVSTVENI RADNICI HEROJI OVOG VREMENA :: Semberija INFO ::

 

LOVRIĆ: ZDRAVSTVENI RADNICI HEROJI OVOG VREMENA


U skladu sa odlukom Prve svjetske zdravstvene skupštine i pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije u svijetu se danas obilježava Svjetski dan zdravlja.

Milica Lovrić, vršilac dužnosti direktora bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina i direktor Doma zdravlja Bijeljina čestitali svim zdravstvenim radnicima Svjetski dan zdravlja.

„Svim zdravstvenim radnicima čestitam ovaj dan, a posebno jer su oni heroji ovog vremena, izjavila je dr Lovrić.
Ona je svim građanima Semberije i Republike Srpske poželjela dobro zdravlje,  uz molbu da nastave sa pojačanom ličnom higijenom, da primijenjuju preporuke o socijalnoj distanci.

Ona je apelovala na sve građane da se pridržavaju savjeta ljekara i poštuju odluke Vlade Republike i Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina.

Direktor Doma zdravlja dr Duško Milovanović poželio je dobro zdravlje svim zdravstvenim radnicima i građanima.

„Zdravstvenim radnicima upućujem posebnu zahvalnost za nesebičan doprinos da prebrodimo nedaće u kojima se našlo čovječanstvo. Želja nam je da svi zajedno izađemo iz ove pošasti sa što manje posljedica“, rekao je dr Milovanović i ponovio apel građanima da se pridržavaju svih mjera.

SVJETSKI DAN ZDRAVLjA

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije. Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizovala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom Skupštine 7. aprila određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije.

Semberija info (Z.Kusmuk)