Štab za vanredne situacije Grada Bijeljina: Apel građanima da budu odgovorni i poštuju savjete i odluke :: Semberija INFO ::

 

Štab za vanredne situacije Grada Bijeljina: Apel građanima da budu odgovorni i poštuju savjete i odluke


Na dan 1. april, na sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina, konstatovano je da se pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi 919 lica, što je manje za 122 u odnosu na prethodni dan, pet lica je smješteno u karantin u Domu učenika, šest u karantin u sportskoj sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“, 12 lica je u bolničkom karantinu, dok u karantinu na graničnom prelazu Rača trenutno nema smještenih osoba.

Komunalna policija Grada Bijeljina zapečatila je 31. marta dva ugostiteljska objekta koja su radila uprkos naredbi Štaba za vanredne situacije, a svih 89 lica u samoizolaciji nalazila su se na svojim adresama u vrijeme kontrole.

Na graničnom prelazu Rača evidentiran je prelazak 265 kamiona, a na Pavlovića mostu 23, dok su pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali pet prekršajnih naloga licima koja nisu poštovala policijski čas.

Gradski Štab za vanredne situacije odlučio je da zbog pogoršanja epidemiološke situacije neće vršiti dopunu Naredbe o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih i drugih objekata u skladu sa republičkom Naredbom, u smislu proširenja broja subjekata kojima je dozvoljen rad.

Gradska uprava Grada Bijeljina poziva građane na odgovornost i poštovanje savjeta medicinskih radnika i republičkih institucija i ustanova, prije svega na sprovođenje mjera higijene i socijalnu distancu.

​Semberija info - O. Stjepanović