Dok jedni šiju i poklanjaju maske, neki ih prodaju i po pet konvertibilnih maraka: ŠIVENE MASKE PET KM?! :: Semberija INFO ::

 

Dok jedni šiju i poklanjaju maske, neki ih prodaju i po pet konvertibilnih maraka: ŠIVENE MASKE PET KM?!


U vrijeme kada se svakog dana povećava broj zaraženih od korona virusa, kod nekih internet prodavaca skaču cijene maski pa ih nude po cijeni od pet KM i to za djecu.

Da stvar bude još gora, cijenu od pet KM uočili smo na fejsbuk (facebook) profilu žene (identitet poznat portalu „Semberija info“) koja je prvobitno šila besplatno, a sada su joj cijene od 2,5 KM (klasične šivene maske) do pet KM (maske koje liče na trokut koji se sveže preko lica i to za djecu).

Iako smo u komentarima javno pitali za cijene od 2,5 KM do pet KM, i kako ide prodaja, ubrzo nam je obrisala komentar i cijene maski na profilu, ali je u inboks  navela da je poklonila 200, a isto toliko prodala.

„Ode dosta materijala i cijena ne može ispod“, rekla je ona, navodeći da nije brisala komentare i cijene i da su to „vjerovatno uradila djeca“.

Kada su u pitanju šivene maske i dalje postoje žene koje šiju besplatno i koje se snalaze za materijal kako bi pomogle ljudima da se zaštite pravovremeno od virus korona.

Semberija info - Z. Kusmuk