GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE U BIJELjINI


Predrag Jović, zamjenik gradonačelnika Bijeljine, nakon redovne sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Bijeljini izjavio je na početku obraćanja medijima da je gradonačelnik Mićić odsutan, jer je izrazio želju da se testira, jer je bio u kontaktu sa osobama koje imaju simptome na COVID 19.

„On je danas testiran i provešće izvijesno vrijeme, dok ne stignu rezultati testa iz Banjaluke, u bolničkom karantnu, zajedno sa suprugom. Što se tiče zaključaka Gradskog i  Republičkog štaba za vanredne situacije, mogu da kažem da je Republički štab, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, uz saradnju sa opštinama i gradovima, odlučio da podijeli poljoprivredne pakete za male poljoprivredne proizvođače. Grad Bijeljina je dobio 550 paketa. Prijave će se podnositi do petka, trećeg aprila, u prostorijama Odjeljenja za poljoprivredu grada Bijeljina. Poljoprivredni proizvođači će popuniti upitnik i na osnovu upitnika će se birati korisnici ovih paketa. Paket sadrži jemenski materijal, rasad povrća za bašte do 500 metarakvadratnih i neophodna đubriva za prihranu. Što se tiče poljoprivredne proizvodnje, jer je aktuelna proljećna sjetva, svi poljoprivredni proizvođači mogu obavljati proljećnu sjetvu , dok registrovani pčelari mgu utorkom i vikendom ulaziti u svoje pčelinjake“.

Jović je podsjetio da je od utorka, 31. marta, odobren  odlazak osobama starijim od 65 godina u prodavnice i banke, radi preuzimanja penzija. Osobe iz ove kategorije će utorkom i petkom, od sedam do deset časova, biti u prilici da obave  svoje nejneophodnije potrebe.

„Gradski štab je u međuvremenu pdijelio 40 paketa sa osnovnim namirnicama najugroženijim romskim porodicama. U međuvremenu je izvršena dezinfekcija svih zajednica etažnih vlasnika na području grada, a ponovo je počela i dezinfekcija gradskih ulica. U ponedjeljak je dezinfikovano osam mjesnih kancelarija u kojima se dijele bonovi za  regresirano gorivo Ministarstva poljoprivrede. Prodavnice Auto – dijelova, takoav je stav, ne mogu raditi, ali mogu dostavljati auto – dijelove automehaničarskim radnjama. Uskoro će Gradska uprava donijeti odluku za prenošenje obaveza uplate rente  na neki drugi vremenski period, kada nastupi normalna situacija. Što se tiče infektivnog medicinskog otpada u karantinima, tri ovlaštena preduzeća će taj otpad odlagati onako kako je i propisano“, izjavio je Jović.

Semberija info (Lj.Ljubojević)