POLjOPRIVREDNICI PITAJU – KAKO PRODATI SVOJE PROIZVODE :: Semberija INFO ::

 

POLjOPRIVREDNICI PITAJU – KAKO PRODATI SVOJE PROIZVODE


Na novinarsko pitanje, kako da poljoprivrednici plasiraju svoje proizvode u situaciji kada je zatvorena i Kvantaška i Stočna pijaca u Bijeljini, gradonačelnik Mićo Mićić je izjavio da je takva odluka donesena na Kriznom štabu, jer je velika frekvencija kupaca koji stižu sa različitih strana i kamionima odvoze robu.

„Dogovorili smo se da se prodaja vrši u krugu poljoprivredih imanja. Gradska uprava će biti posrednik u smislu „spajanja“ proizvođača i kupaca posredstvom Agrarnog fonda. Tako će kupci ići na kućni prag, a neće se koncentrisati na jednom mjestu. Zbog toga ne možemo udovoljiti zahtjevu da se otvori Stočna ili Kvantaška pijaca“.

Što se tiče ponašanja poslodavaca, kada je u pitanju odnos prema radnicima i eventualni prekid radnog odnosa, gradonačelnik Mićić je odgovorio da je Vlada RS donijela određene mjere, te da je i Gradska uprava odlučila da ne naplaćuje zakup poslovnih prostorija, ljetnjih bašta i komunalne takse u kriznom periodu.

„Na tri mjesta je odgođeno plaćanje kredita, tako da Vlada RS preduzima mjere za opstanak privrednika. Činimo sve da se što više površina zasije tokom proljeća. Sve što je u našoj nadležnosti, mi ćemo preduzeti da pomognemo privredi. Vjerujem da će i Vlada RS donijeti određene mjere u tom smislu. Znamo da su radnici u mnogim preduzećima poslati kući, ali nismo čuli za otkaze. Naši privrednici su odgovorni. Za kratko vrijeme su prikupili milion maraka pomoći za zdravstveni sektor.Važno je da se epidemija ne proširi i da ne dođemo u situaciju da nemamo gdje smjestiti one koji bi mogli da se zaraze virusom korona“, istakao je gradonačelnik Mićić.

Semberija info (Lj.Ljubojević)