Kako je rođena prva beba u karantinu? Ko su dosadašnji donatori za nabavku respiratora? :: Semberija INFO ::

 

Kako je rođena prva beba u karantinu? Ko su dosadašnji donatori za nabavku respiratora?


Tačno u ponoć, u noći između utorka i srijede, rođena je prva beba u krugu bijeljinske bolnice, čija se majka nalazila u karantinu. U pitanju je, kako je saopštila direktorka bijeljinske bolnice Milica Lovrić, porodilja, rođena 1998. godine, koja je došla sa područja bijeljinske regije i kojoj je uzet bris za analizu.

 „Ona je porođena u našoj adaptiranoj sali, u starom objektu Ginekologije, pod stručnim vođstvom dežurne ekipe, anesteziologa doktorke Sanje Dabić i ginekologa, doktora Milivoja Pelemiša. Beba, dječak, težak 3.400 grama,  dobro se osjeća, a dobro se osjeća i dječakova majka. Beba i majka su u karantinu, odvojeno i čekamo rezultate analiza. To su lijepe vijesti, da se zdravstveni radnici dobro snalaze i u vanrednim situacijama i da uspješno rješavaju svoje profesionalne obaveze.

Želim ovom prilikom da pohvalim timski rad, kako zaposlenih u Gradskoj upravi, medija, privrednika koji su nam pomogli da prikupimo sredstva i da nabavimo nove respiratore. Ovom prilikom zahvaljujem se privredniku Slobodanu Ćurčiću, koji je bolnici donirao 100.000 KM, preduzeću „Oktan promet“, koje je doniralo 50.000 KM, preduzeću „Orao“ koje je doniralo 10.000 KM i preduzeću „Buk promet“ koje je doniralo 5.000 KM. Novac je uplaćen na donatorski račun i biće iskorišten za nabavku opreme neophodne za funkcionisanje karantina u vanradnoj situaciji“, izjavila je doktor Milica Lovrić.

Ona je tom prilikom naglasila da svi građani u ovakvoj situaciji treba da budu odgovorni, disciplinovani i da zajednički pomognu kako bi se pobijedila epidemija koja nam prijeti.

Semberija info - Lj. Ljubojević