SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA MILORAD DODIK POSJETIO BIJELjINU: POZVAO GRAĐANE DA POŠTUJU PROPISANE MJERE :: Semberija INFO ::

 

SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA MILORAD DODIK POSJETIO BIJELjINU: POZVAO GRAĐANE DA POŠTUJU PROPISANE MJERE


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je Gradsku upravu Bijeljina i nakon razgovora sa gradonačlnikom Mićom Mićićem o epidemiološkoj situaciji u ovom gradu, najavio nove mjere u Republici Srpskoj za sprečavanje širenja virusa korona koje podrazumijevaju zabranu okupljanja više od dva ili tri lica na javnom mjestu.

-Situacija je ozbiljna. Nema mjesta za paniku ali ima za zabrinutost i odgovornost svih, a apsolutno poštovanje mjera je prioritet”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare i pohvalio rad Štaba za vanredne situacije u Bijeljini, kao i poštovanje uvedenih mjera za spečavanje širenja epidemije virusa korona, te najavio pomoć republičke vlasti u toj borbi. 

-Život se odvija, naše apoteke i trgovine su snabdjevene, dogovorili smo pomoć Srbije i zahvalni smo na tome predsjedniku Aleksandru Vučiću, nema potrebe za psihozom i velikim nabavkama, nema nestašice. Pomoć iz Srbije biće pšenica, kukuruz, soja, sirovine za nesmetan rad fabrike u Brčkom koja obezbjeđuje ulje i šećer za BiH u narednih pola godine, sve što Srbija proizvodi, kao i pomoć u medicinskoj opremi i lijekovima”, rekao je Dodik i naglasio da “se virus korona ne širi, nego ga ljudi šire!” Dodik je pozvao građane da poštuju propisane mjere i izrazio zahvalnost svima koji to čine. On se zahvalio bijeljinskim privrednicima koji su proteklih dana uplatili pola miliona maraka za pomoć Bolnici “Sveti Vračevi” u borbi protiv epidemije i kao budući prioritet naveo je obezbjeđivanje uslova za nesmetano obavljanje proljetne sjetve u Republici Srpskoj. 

-Najvažnija je podrška ratarima da što više zasiju, da građani zasiju i okućnice, trebaće nam hrane, ne smijemo dozvoliti da pored ovako bogate zemlje sutra budemo bez hrane”, rekao je Dodik. Gradonačelnik Mićo Mićić rekao je nakon sastanka sa Dodikom da su u lokalnoj zajednici preduzeli sve mjere za sprečavanje širenja epidemije, uključujući prvu pomoć u podjeli 13.370 maski, 3.000 zaštitinih odijela, 2.000 rukavica, obezbijeđen karantin sa 80 kreveta i obezbjeđivanjem 50.000 maraka za kupovinu još jednog respiratora. 

-Prilično smo zadovoljni i disciplinom, sinoć je bilo osam prekršaja mjera kućne izolacije, od 105 kontrolisanih”, rekao je Mićić i ocijenio da se samo disciplinom i zajedničkim snagama može spriječiti širenje epidemije.

Semberija info (O.Stjepanović)