POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA APELUJE NA GRAĐANE DA SE NE OKUPLjAJU NA IZLETIŠTIMA I PO PARKOVIMA :: Semberija INFO ::

 

POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA APELUJE NA GRAĐANE DA SE NE OKUPLjAJU NA IZLETIŠTIMA I PO PARKOVIMA


Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2” i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.
 
Napominjemo da su sva javna okupljanja u Srpskoj zabranjena, a građane upozoravamo da se ne okupljaju u grupama prilikom boravka na javnim površinama.  Prethodnih dana bilo dosta prijava od strane građana o okupljanjima i grupnim druženjima građana pored rijeka Drine i Save, izletištu pored manastira Tavna, parkovima, školskim dvorištima  i drugim javnim površinama na području Policijske uprave Bijeljina.
 
Apelujemo na građane da prilikom svih aktivnosti poštuju preporuke i smjernice Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i nadležnih inspekcijskih službi, te se pridržavaju svih mjera propisanih odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije,  a svi koji ne budu poštovali mjere biće sankciconisani.