DEŠAVANjA OKO BIJELjINSKOG SDS-a :: Semberija INFO ::

 

DEŠAVANjA OKO BIJELjINSKOG SDS-a


Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, izjavio je danas u Bijeljini, ispred donedavno pod zakup korištenih prostorija Gradskog odbora SDS-a Bijeljina, da je došao da pruži podršku članovima SDS-a koji su ostali vjerni ovoj političkoj opciji.

„Većina članova u Bijeljini i Semberija ostali su uz SDS, vjeruju u SDS, a i mi vjerujemo u njih. Tu smo da podržimo i našeg narodnog poslanika Tomicu Stojanovića. Ovdje je trebalo da bude i zamjenik predsjednika Gradske organizacije SDS-a Nenad Lalić, ali se nalazi na zdravstvenoj rehabilitaciji. Trenutno smo u fazi konsolidacije Gradske organizacije SDS-a Bijeljina i ta konsolidacija ide u dobrom pravcu. Vjerujem da ćemo uspjeti da saniramo štetu koju smo pretrpjeli u jednom procesu koji je trajao oko dva mjeseca. Moj izbor za člana Predsjednštva SDS-a iz Bijeljine je Tomica Stojanović. On će biti moj ključni saradnik, kada je u pitanju Semberija i Bijeljina. O izborima, o kandidatu za gradonačelnika, o koalicijama, o svemu tome ćemo razgovarati u narednom periodu. Što se mene tiče, optimista sam i vidim da ovdje vlada dobro raspoloženje, što se tiče SDS-a“, izjavio je Mirko Šarović.

Tomica Stojanović, narodni poslanik i novi član Predsjedništva SDS-a, izjavio da će SDS u Bijeljini opstati i da će biti još jači u narednom periodu.

„Ovim dešavanjima u Bijeljini zaustavlja se proces osipanja SDS-a i toga više neće biti. Najvažnije je da je narod sa nama i da je prepoznao jednu iskrenu priču, kada je u pitanju SDS. Najveći broj predsjednika mjesnih odbora su ostali uz svoju stranku, uz njene programske ideje. Niko od njih nije želio prodati obraz i čast, niti je želio otići na drugu stranu. Siguran sam da će SDS živjeti i dalje, da će se još bolje ponašati na terenu, biti prisniji sa narodom. Ovim se pokazuje da nije sve na prodaju, da se ne može sve kupiti, bez obzira na raznorazne ponude. Pred nama je proces rehabilitacije stranke“, izjavio je Stojanović.

Pojašnjavajući trenutno stanje oko prostorija koje je donedavno koristio Gradski odbor SDS-a  u Bijeljini, gradonačelnik Mićo Mićić izjavio je da je u više navrata telefonom pozivao  generalnog sekretara SDS-a Zorana Latinovića koji nije želio da se javi na te telefonske pozive.

„Željeli smo da komisijski izvršimo primopredaju dokumentacije Gradskog odbora SDS-a Bijeljina. I dalje stojimo na raspolaganju oko predaje dokumentacije koja treba da se izvrši komisijski. U međuvremenu je istekao i ugovor o korištenju prostorija pod zakup Gradskom odboru SDS-a Bijeljina, a prostorijama upravlja i gazduje Gradska uprava Bijeljina i Javno-informativno preduzeće „SIM“, izjavio je Mićić, naglasivši da, ukoliko on nakon 25 godina provedenih u SDS-u ne treba ovoj političkoj opciji, prihvata i takvu realnost, a u svakoj situaciji je, kako kaže, spreman da razgovara.

Semberija INFO