Objavljen Konkurs za dodjelu studentskih stipendija :: Semberija INFO ::

 

Objavljen Konkurs za dodjelu studentskih stipendija


Konkurs Grada Bijeljina za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2018/2019. godini raspisan je juče, a pravo učešća na Konkursu imaju redovni studenti III, IV, V i VI  godine prvog ciklusa studija koji vodi do akademskog zvanja završenih dodiplomskih studija ili ekvivalenta na visokoškolskim ustanovama u BiH i inostranstvu, sa stalnim prebivalištem na području Grada Bijeljina. 
Uslov za odobravanje stipendije za kandidate koji su studenti  filozofskog fakulteta, prava, ekonomije i ostalih fakulteta društvenih i prirodnih nauka je da su tokom studiranja postigli najmanju prosječnu ocjenu 8,00. Za studente fakulteta tehničkih nauka, tehnologije, informatike, medicine, farmacije, stomatologije i veterine,  prosječna ocjena koju su postigli tokom studiranja ne može biti manja od 7,50.
Za studente koji pripadaju manje zastupljenim konstitutivnim narodima i grupi Ostalih, uslov za ostvarivanja prava na stipendiju je da su tokom studiranja postigli najmanju prosječnu ocjenu 7,00.
Biće stipendiran po jedan student koji se obrazuje za zanimanja profesora matematike, fizike, njemačkog jezika i književnosti, hemije i biologije, doktora medicine, diplomiranog farmaceuta sa smjera medicinska biohemija i socijalnog radnika.
Na spisku za stipendije su i po jedan budući diplomirani inženjer elektrotehnike, smjer elektrotehnika i računarstvo, računarstvo i automatika ili računarske tehnike i informatika, diplomirani inženjer elektrotehnike sa smjera elektroenergetika, elektroenergetski i industrijski sistemi, energetika i procesna tehnika ili elektroenergetski softverski inženjering, diplomirani inženjer elektrotehnike, smjer elektrotehnika i telekomunikacije ili energetika, elektronika i telekomunikacije, diplomirani inženjer elektrotehnike, smjer mehatronika, i po jedan diplomirani inženjer građevine, geodezije, mašinstva, saobraćaja, smjer saobraćaj i transport, odnosno, diplomirani inženjer prerade drveta.
Stipendiju će dobiti i jedan student filozofskog fakulteta, prava, ekonomije i ostalih fakulteta društvenih i prirodnih nauka koji pripada manje zastupljenim konstitutivnim narodima i grupi Ostalih. Od studenata tehničkih nauka, tehnologije, informatike, medicine, farmacije, stomatologije i veterine koji pripadaju manje zastupljenim konstitutivnim narodima i grupi Ostalih biće stipendirana dva studenta.
Prijave se mogu dostaviti poštom na adresu Gradska uprava Grada Bijeljina, Trg kralja Petra I Karađorđevića broj 1, 76 300 Bijeljina, sa naznakom Komisiji za dodjelu studentskih stipendija ili lično u prijemnoj kancelariji Gradske uprave Grada Bijeljina, soba broj 3, šalter 1 i 2. Obrazac prijave se može dobiti u sobi broj 48 a Gradske uprave Grada Bijeljina ili na internet-stranici Grada Bijeljina www.gradbijeljina.org u rubrici Odjeljenje za društvene djelatnosti.
Rok za podnošenje prijava je do 20. novembra 2018. godine.
Od ove godine, početni iznos studentskih stipendija je povećan sa 170 na 200 konvertibilnih maraka i, u zavisnosti od uspjeha, može se povećavati tokom studija.
Cjelokupan tekst Konkursa možete pogledati na ovom linku: 
https://www.gradbijeljina.org/sr/news/obavjestenja/konkursi/1597.k-o-n-k-u-r-s-za-dodjelu-studentskih-stipendija-u-akademskoj--20182019-godini.html