BIJELjINSKI SNSD I PDP POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI SNSD I PDP POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM


Gradski odbor SNSD-a i Gradski odbor PDP Bijeljina potpisali su koalicioni sporazum o saradnji na lokalnom nivou, a koji uključuje podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika na lokalnim izborima. Sporazum su potpisali predsjednici odbora Nedeljko Ćorić (SNSD) i Slaviša Marković (PDP). Ćorić je izjavio da „ove dvije političke opcije imaju ozbiljan kapacitet, trenutno najsnažnije u gradu i treba da nose teret odgovornosti u lokalnoj zajednici, isključivo u opštem interesu građana Bijeljine”.

-Ime kandidata za gradonačelnika Bijeljine još nije poznato, a cilj ove koalicije koja bi trebala uključiti više od 10 političkih partija na lokalnom nivou, nisu pozicije, nego program za bolju budućnost u narednim godinama”, rekao je Ćorić. On je dodao da su koaliciji sa bijeljinskim SNSD-om do sada prišli SP, Demos, NDP, Savez za novu politiku i PDP, te da slijede dogovori sa Ujedinjenim Srpskom i DNS-om, a spremni su i za razgovor sa aktuelnim gradonačelnikom Mićom Mićićem i njegovom grupom, nikako sa SDS-om. 

-Bijeljinu čekaju važni projekti i velike investicije sa republičkog nivoa, što mora da prati i lokalni novo vlasti, brže i ekpeditivnije nego do sada”, rekao je Ćorić ističući da je “ova generacija političara u gradu smogla dovoljno snage da pređe preko nekih animoziteta”. Predsjednik GO PDP-a Slaviša Marković, rekao je da je siguran u pobjedu kandidata za gradonačelnika Bijeljine i vladavinu ove koalicije u naredna tri i više mandata. Marković je izrazio žaljenje zbog načina razlaza sa Mićićem i SDS-om u gradu, kao i izgubljenog međusobnom povjerenja, te dodao da “Mićić sada formira svoju stranku”. 

-Definitivno smo prelomili i dogovorili političku saradnju sa SNSD-om, da preuzmamo teret odgovornosti u Bijeljini za bolji život i standard građana”, rekao je Marković. Predsjednici ovih odbora su naveli da sporazum podrazumijeva i saradnju u Skupštini grada do lokalnih izbora, te da već imaju 18 odborničkih mjesta, što je skupštinska većina u Bijeljini.