BICIKLISTIČKA TRKA BEOGRAD – BANjALUKA :: Semberija INFO ::

 

BICIKLISTIČKA TRKA BEOGRAD – BANjALUKA


Četrnaesta biciklistička trka „Beograd – Banjaluka“ krenuće iz Beograda, a potom iz Bijeljine prema Vlasenici i td. Karavan, prema dosadašnjem planu u Bijeljinu dolazi 22. aprila. Trka će imati nekoliko krugova kroz centar Bijeljine, kako bi se na najbolji način promovisali gradovi domaćini.

-Trka će imati četiri etape, a nosi oko 400 bodova. Učestvovaće takmičari iz 36 zemalja sa 25 ekipa. Riječ je o trci koja je već tri godine u prvoj kategoriji, odnosno samo stepenicu ispod trke Tur de Fransa i drugih najvećih trka, što znači da učestvuju samo profesionalne ekipe, a za četiri etape, biciklisti će preći ukupno oko 750 kilometara“, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja i dodao da je planirano da se trka organizuje od 22. do 25. aprila. Gradonačelnik Mićo Mićić je istakao da se za trku pripremaju sa nadom da će trenutna epuidemiološka situacija smoriti do datuma planiranih za trku.

-Trku podržavamo kako organizaciono, tako i finansijski, a nadamo se da neće biti odlaganja i da ćemo se po četrnaesti put pokazati kao dobri domaćini i organizatori“, rekao je Mićić. Saradnja biciklističkih saveza Republike Srbije i Republike Srpske počela je 2007. i postepeno je rasla, tako da danas s ponosom ističu da region ima još jedan veliki sportski događaj.