JZU BOLNICA Sveti Vračevi: Prijem za donatore :: Semberija INFO ::

 

JZU BOLNICA Sveti Vračevi: Prijem za donatore


Kao odgovorni privrednici, koji redovno izmiruju obaveze prema zaposlenim i prema državi, shvatili smo potrebu da, kao društveno odgovorni ljudi, izađemo u susret našoj zdravstvenoj ustanovi koja sa novim menadžmentom nastoji da postane lider u pružanju zdravstvene zaštite naših građana, rečeno je na donatorskom prijemu koji je organizovan u Bolnici „Sveti Vračevi“.

Zahvalnice privrednicima i javnim ustanovama koji su u proteklom periodu pomogli ovoj regionalnoj zdravstvenoj ustanovi, u ime v.d. direktora bolnice dr Milice Lovrić,  uručio je pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr Mikajlo Lazić.



- Hvala našim prijateljima i dobrotvorima koji su se na poziv novog menadžmenta odazvali i shvatili da nam je cilj da uz njihovu pomoć obezbijedimo savremene medicinske aparate i opremu za što kvalitetniju uslugu našim pacijentima. Za kratak period, obezbijeđeno je oko 200. 000 KM, a namjenska sredstva su upotrijebljena za kupovinu optike za histeroskopiju, ginekološki laparaskopski stub, instrumentarij za Ginekološko odjeljenje i novi ginekološki sto, CT injektor koji je značajan za angiografiju u Službi radiologije, aparat za invazivni monitoring, u fazi nabavke je ultrazvučni aparat koji će koristiti Služba za anesteziju i reanimaciju, aparat za imuno-histohemiju za Službu patologije i td.  Ovo nije kraj liste, jer aktivnosti na ovom planu nastavljamo, a o svemu ćemo blagovremeno obavijestiti naše građane“, rekao je dr Lazić i naglasio da je i Grad Bijeljina pomogao sa 50. 000 KM, od čega će uskoro biti nabavljen aparat za Urologiju.

Jedan od donatora, Jovan Gajić iz „Buk prometa“ istakao je da je zdravlje svima najvažnije i da se rado odazvao pozivu za donaciju.

- Prepoznali smo nastojanja i zalaganje menadžmenta da unaprijedi rad u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja je ponos svih nas“, rekao je Gajić. Podršku je pružio i Rade Milanović „S Mediko“ (S Medico), ustanovom primarne zdravstvene zaštite.

- Mi odlično sarađujemo, imamo obostrano razumijevanje, a u novom menadžmentu smo prepoznali novu energiju koju svakako treba da podržimo“, rekao je Milanović. Vlasnik firme „Prizma“ Duško Bojić je naglasio da humanost svakog građanina treba da bude na prvom mjestu.

- Svako od nas treba da pomogne tamo gdje treba, a što se tiče naše bolnice, kad već imamo ovakav uslovan objekat i kvalitetan kadar, kad imamo menadžment koji ima jasnu viziju i cilj, bar mi privrednici treba da smo uz njih i da pomognemo, a svakako na dobrobit naših građana“, rekao je Bojić.

Podršku je pružio i advokat Miloš Stevanović, koji je naglasio da bijeljinska bolnica vodeća u regionu i da novi menadžment ima podršku privrednika.

- Uvjeren sam da ćemo sa novim menadžmentom steći imidž koji pripada ovoj zdravstvenoj ustanovi“, rekao je Stevanović.

DONATORI: RiTE Ugljevik, Monako (Monaco), Ilić trgovina Zvornik, Mljekara Dule, Mega drvo, Higra, Buk promet, Prizma, S Mediko ( S Medico) i Gala Medik (Gala Medic).

Semberija info - O. Stjepanović