POTPISAN UGOVOR O PRENOSU PRAVA SVOJINE I POSJEDA NAD NEPOKRETNOSTIMA :: Semberija INFO ::

 

POTPISAN UGOVOR O PRENOSU PRAVA SVOJINE I POSJEDA NAD NEPOKRETNOSTIMA


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i gradonačelnik Mićo Mićić, potpisali su u Banjaluci ugovor o prenosu prava svojine i posjeda nad nepokretnostima u Bijeljini s ciljem izgradnje nove željezničke i autobuske stanice u ovom gradu. Popović je rekao da su aktivnosti na ovom planu započete 2016. godine, kada je na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije donesena odluka da pravo svojine i posjeda nad nepokretnostima bude preneseno sa „Željeznica Srbije“ na Republiku Srpsku.

-Projekat će imati veliki značaj kako za Bijeljinu, tako i Republiku Srpsku. U perspektivi, projekat podrazumijeva, osim izgradnje moderne autobuske stanice i izmještanje željezničkog kolosijeka, i izgradnju nove željezničke stanice na novoj lokaciji“, rekao je Popović i dodao da je ovo dobar vid saradnje, te izrazio nadu da će ovakvih projekata biti i u budućnosti. Gradonačelnik Mićo Mićić,  zahvalio je Vladi RS i resornom ministarstvu, te naglasio da će ovaj projekat mnogo značiti za grad Bijeljinu, jer će na mjestu željezničke stanice biti moderna autobuska stanica, na koju će autobusi dolaziti direktno sa obilaznice i neće opterećivati centar grada.

-Planirana je i izgradnja stajališta za taksiste, te perona za prigradski saobraćaj, a za sve to projekti su već urađeni. Nova autobuska stanica trebalo bi da bude izgrađena za godinu dana, a tender je već raspisan“, reka je Mićić i dodao da procijenjena vrijednost projekta oko 2,5 miliona KM.

-Naša obaveza je i da izgradimo novu željezničku stanicu na novoj lokaciji, kod Industrijske zone dva čija je predračunska vrijednost oko 450.000 KM i već smo napravili projekat. Nova stanica će biti korišćena za teretni saobraćaj, a ukoliko bude mogućnosti za modernizaciju pruge za putnički saobraćaj tražićemo mjesto i za putnički“, rekao je Mićić.

portal Semberija info