Dodijeljene stipendije najboljim đacima: Stipendije veće za 20 posto :: Semberija INFO ::

 

Dodijeljene stipendije najboljim đacima: Stipendije veće za 20 posto


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić dodijelio je nova 23 ugovora za stipendiranje učenika generacije i djece s posebnim potrebama, a za razliku od prethodnih godina, iznos stipendija povećan je za 20 odsto.
 
,,Dodijelili smo stipendije učenicima generacije iz 13 osnovnih škola, učenicima iz pet srednjih škola, te za pet učenika sa posebnim potrebama. Stipendije su uvećane, u prosjeku, od 20 do 25 odsto, tako da osnovna stipendija za učenika generacije koji je krenuo na fakultet iznosi 200 KM, a uz određeni prosjek ocjena i redovnost školovanja može iznositi i 250 KM'', rekao je Mićić.


 
On je dodao da Gradska uprava trenutno ima potpisane ugovore sa 151 studentom i da godišnje za potrebe stipendiranja izdvaja do 250.000 KM.
 
,,Gradska uprava, kada jednom potpiše ugovor sa studentom, prati ga do kraja školovanja. Ako je riječ o redovnim studentima, ugovor se automatski produžava iz godine u godinu'', naveo je gradonačelnik Bijeljine.
 
Jovo Simić iz Popova došao je na dodjelu stipendija umjesto sina koji je upisao Medicinski fakultet u Beogradu.
 
,,Sin je bio spriječen da dođe, pa sam ja preuzeo ugovor. On se zove Mile i bio je učenik generacije u osnovnoj školi, srednjoj školi, a nadam se da će biti uspješan i na fakultetu. Stipendija mi, kao i svakom roditelju koji školuje dijete, mnogo znači'', istakao je Jovo.
 
Gradski menadžer Miloš Stevanović naglasio je da će u budžetu za narednu godinu biti izdvojena posebna sredstva za svu djecu koja imaju probleme u razvoju.
 
,,Od maja smo u konstantnim pregovorima sa udruženjima koja vode brigu o djeci ometenoj u razvoju i nadam se da ćemo uspjeti da im pomognemo na adekvatan način. Inače, Bijeljina ima divnu djecu, divan potencijal, i svi moramo da radimo na tome da ona ostanu na ovim prostorima'', dodao je Stevanović.
 
A.Lj.