Turizam u Bijeljini - pogled iz onlajn svijeta :: Semberija INFO ::

 

Turizam u Bijeljini - pogled iz onlajn svijeta


Udruženje građana Impakt Centar Bijeljina predstavilo je u Centru za kulturu rezultate projekta ,,Turizam u Bijeljini - pogled iz onlajn svijeta'', a riječ je o 20 foto-reportaža sa tekstom u kojima su prikazane turističke manifestacije i lokacije, preduzetnici koji se bave uslugama vezanim za tradiciju, te žene koje izrađuju različite rukotvorine.
 
Menadžer projekta Sanja Đurić rekla je da je ispunjen cilj - urađen kvalitetan materijal kojim Bijeljina na Internetu može da predstavi svoje etno i turističke potencijale.
 
,,Sve priče su propraćene divnim fotogalerijama, a neke od njih i video-prilozima. Sve je objavljeno u posebnoj sekciji portala 'Bijeljina Danas', a zatim na našoj Fejsbuk stranici. Željeli smo da priče pročita mnogo ljudi, a da smo u tome uspjeli pokazuje podatak da je članak o izletištu u Ljeljenči pregledan 100.000 puta'', navela je Đurićeva.
 
Ona je istakla da je jedan od problema koji je primijećen tokom realizacije projekta to što veb-sajtovi sa turističkim sadržajem nisu prevedeni na neke od najpoznatijih svjetskih jezika.
 
Partner u projektu bilo je Udruženje žena sa invaliditetom ,,Impuls'', a neke od sagovornica u reportažama upravo su članice ovog udruženja, čije se rukotvorine trenutno prodaju u suvenirnici Etno-sela ,,Stanišići''.
 
Projekat ,,Turizam u Bijeljini - pogled iz onlajn svijeta'' realizovan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, a finansiran od Evropske unije.
 
A.Lj.