NA SAJMU U BEOGRADU PREDSTAVLjENI TURISTIČKI POTENCIJALI BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

NA SAJMU U BEOGRADU PREDSTAVLjENI TURISTIČKI POTENCIJALI BIJELjINE


Turistički potencijali Bijeljine, sa akcentom na hotelsku i banjsku uslugu, predstavljeni su na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije Republike Srpske.
Direktor bijeljinske Turističke organizacije Radosav Đokić rekao je Srni da su se predstavili u više oblasti, sa privrednicima koji su ostvarili zapažene rezultate.
 
"Zadovoljni smo posjetom prezentacije turističkih potencijala Bijeljine", rekao je Đokić.
 
Prema njegovim riječima, ponudu su posjetiocima predstavili Etno-selo "Stanišići", Banja Dvorovi, hoteli "River", "Lovac" i "Drina", kao i destilerija "Monako".
 
Đokić je najavio da će 10. i 11. aprila u Bijeljini biti održan Sajam turizma, na koji je pozvao sve koji se predstavljaju i na beogradskom Sajmu.
 
Sajam turizma u Beogradu traje do nedjelje, 23. februara, a Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i ove godine je u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske organizovalo zajednički štand za turističke poslenike iz Srpske.
 
Predstavljeni su potencijali Turističke organizacije Višegrad, Banja "Vilina vlas", hotel "Višegrad", i više višegradskih restorana, Turistička organizacija opštine Bileća i lokalno Udruženje guslara i epskih pjesnika "Vojvoda Vlatko Vuković".
 
Na Sajmu su i turističke organizacije iz Srebrenice, Banjaluke, Drinića, Nevesinja, Bijeljine sa Banjom "Dvorovi", Novog Grada, Bileće, Rogatice, Sokoca, Kozarske Dubice, Šekovića, Prijedora, Laktaša i Teslića.
 
Tu su i Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica", kompanija "Boksit" iz Milića, "Ljekobilje" Ljubinje, Rasadnik "Nešković" iz Bratunca, hotel i destilerija "Monogram" i Turistička agencija "Asamo tur" Trebinje.
 
Slogan 42. Sajma turizma je "Put pod noge", a istovremeno su organizovane još tri manifestacije - 11. Međunarodni sajam vina, 16. Sajam suvenira "Vidi Srbiju" i 16. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.
 
Na sajmu vina "Beovajn 2020" predstavljeni su i vinari i vinogradi iz Republike Srpske, a njihov zajednički nastup organizovalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.
 
(Srna)