BOLNICA SVETI VRAČEVI: ZNAČAJNA DONACIJA OD PORODICE LUKIĆ :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA SVETI VRAČEVI: ZNAČAJNA DONACIJA OD PORODICE LUKIĆ


Porodica Lukić, porijeklom iz Ugljevičke Obriježi, donirala je JZU “Sveti vračevi”, sredstva za kupovinu Harmonik skalpela, ultrazvučnog noža, a u ime porodice, aparat je na upotrebu predao Miroslav Lukić. Vrijednost ultrazvučnog hiruškog noža je 70. 000 KM, a svečanom uručenju donacije prisustvovale su tri generacije ove humane porodice.

-Smatrali smo da je naša društvena obaveza da pomognemo Bolnici u nastojanjima da obezbijede uslove za što bolju zdravstvenu zaštitu. Svjesni činjenice da je zdravlje najvažnije, odlučili smo da kontaktiramo rukovodstvo bolnice i saznamo šta je najotrebnije da se obezbijedi. Ukazala se potreba da se kupi ultrazvučni nož, to je učinjeno i porodica Lukić dijeli zadovoljstvo sa zaposlenim u ovoj zdravstvenoj ustanovi”, rekao je Miroslav Lukić. Zahvalnicu za vrijednu donaciju, Lukićima je uručila v.d. direktora JZU “Sveti vračevi”, dr Milica Lovrić.

-Hvala u ime zaposlenih, a hvala i u ime svih naših građana, jer nabavkom ultrazvučnog hiruškog noža, našim pacijentima omogućićemo kraći operacioni, ali i lakši postoperativni tretman”, rekla je dr Lovrić i izrazila zahvalnost svim ljudima velikog srca koji donacijama pomažu ovoj zdravstvenoj ustanovi. O značaju donacije, govorio je šef operacionog bloka dr Bojan Kenjić.



-Harmonik nož otvara mogućnost daljeg razvoja laparoskopske hirurgije, a samim tim ovu ustanovu uvodi u red kuća u kojima mogu da se rade vrhunske laparoskopske operacije. Ovaj nož nam, takođe, i u otvorenim operacijama omogućava sigurniji pristup svakom narednom oboljenju koje će se liječiti hirurški. Ne samo što lakše koaguliše, odnosno zatvara krvne sudove, već i smanjuje oštećenje okolnih tkiva, što je svedeno na minimum. Sve ovo ne olakšava samo rad ljekarima, već i pacijentima u postoperatvnom toku omogućava brži oporavak i raniji odlazak kući, a samim tim smanjuje i troškove liječenja, što je jedan od ciljeva, a pacijenti odlaze zadovoljniji”, rekao je dr Kenjić.

portal Semberija info (O.Stjepanović)