Gradonačelnik Mićić na radilištu kanala Dašnica :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Mićić na radilištu kanala Dašnica


Postoje projekti koje ne možemo realizovati bez podrške Vlade RS. Uređenje korita i obala kanala Dašnica cijelom njegovom dužinom kroz gradsko područje je pravi primjer takve zajedničke saradnje i aktivnosti, izjavio je gradonačelnik Mićo Mići prilikom posjete radilištu na kanalu Dašnica.



„Prije sedam do osam godina Gradska uprava je pripremila idejno rješenje projekta i riješila imovinsko – pravne odnose. Javna ustanova „Vode Srpske“ obezbijedila je sredstva za realizaciju ovog projekta. Više od polovine posla je već završeno i ovaj projekat je vrijedan oko 4,6 miliona KM. Prvobitno je bilo planirano da  se rekonstruiše korito kanala i obale u dužini od 2,7 kilometara. Međutim, u produžetku su izgrađeni tržni centri i drugi objekti, te je odlučeno da se produži uređenje kanala na dodatnih 600 do 700 metara. Na taj način kompletan kanal Dašnica biće rekonstruisan i biće uređene njegove obale. Ovo će biti najljepši dio grada u narednom periodu“, izjavio je gradonačelnik Mićić.

Miroslav Milovanović, direktor Javne ustanove „ Vode Srpske“, izjavio je da se ovaj projekat realizuje u sklopu više projekata za koje je obezbijeđen kredit od 55 miliona eura kod Evropske investicione banke.

„Radovi su u završnoj fazi i krajem juna ove godine ovaj projekat će biti realizovan. Pratimo realizaciju svih investicija koje se grade sredstvima Vlade RS i kreditnim sredstvima. Ovo je jedan od najbolje ocijenjenih projekata, kada je u pitanju kvalitet i dinamika izvedenih radova. Nemamo kašnjenja u realizaciji. Neke probleme smo, u saradnji sa Gradskom upravom, rješavali na samoj trasi“, izjavio je Miroslav Milovanović.

Semberija INFO - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević