BIJELjINA: U okviru projekta „(Na) uči i (za) radi“ - Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: U okviru projekta „(Na) uči i (za) radi“ - Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava


Gradska uprava Bijeljina, u partnerstvu sa Fakultetom poslovne ekonomije Univerziteta Istočno sarajevo, Privrednom komorom RS – Područna privredna komora Bijeljina, Zavodom za zapošljavanje RS i kompanijom „Mega drvo“  organizovala je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava budućim preduzetnicima i dodjelu sertifikata polaznicima koji su uspješno završili set preduzetničkih obuka.



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ocijenio je ovaj projekat veoma uspješnim, u smislu nastojanja pronalaženja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u Bijeljini.

„Ovaj projekat je dobro osmišljen i kvalitetno realizovan uz učešće više partnera. U programu preduzetničke obuke učestvovalo je 28 kandidata i njih 21 je završilo obuku. Nakon završene preduzetničke obuke 18 polaznika je dostavilo svoje biznis–planove. Komisija je odabrala deset najboljih biznis–planova i deset preduzetnika dobiće po 8.000 KM bespovratnih sredstava za registraciju i pokretanje sopstvenog biznisa, odnosno za osnivanje preduzeća i samozapošljavanje, odnosno zapošljavanje novih radnika“, izjavio je gradonačelnik Mićić.

Siniša Kajmaković, direktor Filijale Bijeljina - Zavod za zapošljavanje RS, izjavio je da su ovakvi projekti rijetki u Republici Srpskoj, ali da sinergija više subjekata i institucija može polučiti nove poslovne ideje i nova radna mjesta. 

Semberija INFO - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević