EPISKOP FOTIJE POZVAO NA PODVIG VJERE, NADE I LjUBAVI :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE POZVAO NA PODVIG VJERE, NADE I LjUBAVI


Na božićnom uranku u Sabornom hramu u Bijeljini Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Fotije pozvao je vjerni narod na podvig vjere, nade i ljubavi.
 
"Da budemo u harmoniji, u ljubavi sa drugima, da naše porodice budu domaće u crkvi i da naša društvena zajednica napreduje", poželio je Vladika u besjedi.

Episkop Fotije je najavio podizanje zavjetnog Hrama srpskog jedinstva u Bijeljini, koji će biti posvećen Svetom Savi i Svetom Simeonu Mirotočivom, a zamišljeno je da bude sličan manastiru Hilandar na Svetoj Gori.

"Ovaj hram treba da ukazuje na jedinstvo našeg naroda sa obe strane Drine, da se nikad ne delimo, da nikada ne budemo jedni protiv drugih, nego da budemo jedno u Crkvi Hristovoj, kao što jesmo", rekao je Vladika Fotije.
 

Nakon obraćanja vjernicima, Episkop Fotije uručio je Božićnu gramatu Radivoju Ostojiću.
 
Kako je istakao, Radivoje godinama redovno dolazi na Liturgije.
 
“Radivoje je sa nama godinama. Kao pojac je uvijek tu, i kad je bilo naroda i kad nije i ovo je naš način da mu se odužimo”, rekao je Vladika Fotije.
 
Nakon završetka Liturgije, Vladika je sa najmlađima lomio božićnu česnicu u kojoj je bio dukat a pronašao ga je Lazar Ignjatović.

Mališani su imali centralno mjesto u crkvi i na ovaj način podsjetili ono što ne treba zaboraviti, da je Božić praznik radosti i rađanja i da su u crkvi svi jednaki.
 

Pozdravljajući narod tradicionalnim pozdravom "Mir Božiji, Hristos se rodi", Vladika je poželio da se mir useli u srca svih ljudi.

(SRNA EPARHIJAZT.COM)