NAJAVA DOGAĐAJA: BIJELjINSKA POLICIJA O RIZICIMA DRUŠTVENIH MREŽA :: Semberija INFO ::

 

NAJAVA DOGAĐAJA: BIJELjINSKA POLICIJA O RIZICIMA DRUŠTVENIH MREŽA


Uprava za policijsko obrazovanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava Bijeljina  organizuju predavanje na temu ,,Prevencija maloljetničke delikvencije i pravilno korištenje društvenih mreža“. Edukativno predavanje  će se održati u Osnovnoj školi ,,Knez Ivo od Semberije“ u četvrtak, 26. decembra, sa početkom u 12 časova, a namijenjeno je učenicima sedmih razreda. 

Cilj ovog  predavanja je, kako pojašnjava portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić, sprečavanje maloljetničke delikvencije kao i podizanje bezbjednosne svijesti učenika o rizicima i opasnostima korištenja Fejsbuka, te upućivanje korisnika Fejsbuka kako da korištenje ove internet stranice prilagode društveno poželjnom i afirmativnom načinu komunikacije. 

U Policijskoj upravi Bijeljina kažu da se predavanje ,,Prevencija maloljetničke delikvencije i pravilno korištenje društvenih mreža“ organizuje u okviru realizacije Plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, te da će se, osim u Osnovnoj školi ,,Knez Ivo od Semberije“, ovo edukativno predavanje održati i u ostalim školama na području grada Bijeljine.

Semberija INFO - M. Rešidović