Univerzitet Sinergija: Svečano dodijeljene diplome desetoj generaciji studenata :: Semberija INFO ::

 

Univerzitet Sinergija: Svečano dodijeljene diplome desetoj generaciji studenata


Na Univerzitetu Sinergija juče je obavljena 20. promocija diplomaca i svečana dodjela diploma studentima desete generacije ovog univerziteta. Obrativši se diplomcima prvog i drugog ciklusa, prorektor Univerziteta Sinergija, profesor doktor Milenko Stanić podsjetio je da se diplome dodjeljuju studentima sa pet fakulteta koji rade u sastavu Univerziteta Sinergija.



„Svečano smo promovisali 128 diplomaca prvog ciklusa koji su diplomirali u periodu od decembra 2018. godine do decembra 2019. godine. Radi se o 28 studenata Fakulteta za računarstvo i informatiku, 52 studenta Pravnog fakulteta, 34 studenta Fakulteta za poslovnu ekonomiju,  12 studenata Filološkog fakulteta i dva studenta Fakulteta dramskih i filmskih umjetnosti. Ovom prilikom promovisali smo i 28 studenata drugog ciklusa – master studija sa četiri licencirana studijska programa. Najveći dio naših studenata tokom studija radi i studira uz rad. Diplomiranjem  unapređuju svoju poziciju u preduzećima u kojima rade. Održavamo kontakte i sa studentima koji su ranije diplomirali i povratne informacije pokazuju da vrlo kratko čekaju na posao. Sa privrednim organizacijama u okruženju dobro sarađujemo i imamo pedesetak potpisanih ugovora sa preduzećima iz Bijeljine, Zvornika, Loznice, tako da naši studenti pohađaju i tromjesečnu stručnu praksu u preduzećima“.



Profesor doktor Milenko Stanić kaže da Univerzitet Sinergija nagrađuje najbolje studente tako što im omogućava određene olakšice i popuste prilikim nastavka školovanja. Najbolji ostaju da rade kao asistenti na Univerzitetu. Oko devedeset odsto profesora su bivši studenti ovog univerziteta i oni napreduju i u nastavnim zvanjima.

Ovom prilikom uručena je i Plaketa studentu generacije, diplomantu Fakulteta za računarstvo i informatiku, Nikolaju Šekeroviću koji je četvorogodišnje školovanje završio prosječnom ocjenom 10,00.

Uručene su i Pohvalnice Univerziteta studentima koji su školovanje završili najvišom prosječnom ocjenom: Sanji Ristić, studentu Fakulteta za poslovnu ekonomiju ( prosječna ocjena 10,00), Danijeli Đumić za izuzetan uspjeh (9,28) ostvaren tokom studija na Pravnom fakultetu, Biljani Gajić, studentu Fakulteta za računarstvo i informatiku (10,00), te studentu Aleksandri Lazić sa Filološkog fakulteta (9,53).

Kao nagradu za ostvareni uspjeh, Univerzitet Sinergija je pohvaljenim studentima dodijelio nagrade u vidu besplatnih master studija za najboljeg studenta, odnosno umanjenje za 50 odsto školarine za studente sa ostvarenim izuzetnim uspjehom.

Semberija INFO - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević