UDRUŽENjE PORODICA NESTALIH BORACA I CIVILA SEMBERIJE I MAJEVICE: NE ODUSTAJEMO OD TRAŽENjA NAJMILIJIH :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE PORODICA NESTALIH BORACA I CIVILA SEMBERIJE I MAJEVICE: NE ODUSTAJEMO OD TRAŽENjA NAJMILIJIH


Na sjednici Skupštine Udruženja porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice predstavljeni su dosadašnji rezultati u procesu traženja nestalih vojnika i civila sa ovog područja. Predsjednica Udruženja Smilja Mitrović podsjetila je da još uvijek potražuju 57 nestalih osoba.

-Dugih 25 godina, Udruženje se bavi traženjem nestalih vojnika i civila, a još nismo pronašli svoje najmilije koji se vode u našoj evidenciji kao nestali. Od 57 vojnika i civila koje naše Udruženje traži, u ovoj godini nije niko pronađen i identifikovan, a na nivou Republike Srpske pronađeno je samo pet osoba. Kada bi se sve nadležne ustanove i institucije odgovorno uključile u proces traženja nestalih, dugogodišnja patnja porodica bi bar na neki način bila manja. Godinama tragamo za članovima porodica, rezultati su poražavajući u tom procesu, ali mi nećemo odustati do zadnjeg, iako smo i mi sve stariji“, rekla je Mitrovićeva i naglasila da niko nema prava da odustaje od traženja nestalih, jer kako je naglasila, „svaka nestala osoba pripada nekoj porodici“. Sa Skupštine je još jednom upućen apel svim nadležnim da se aktivno uključe u proces traženja nestalih.