MLADA BIJELjINKA EMA KOVAČ NAJBOLjA ATLETIČARKA RS U 2019. U KATEGORIJI "CICIBANKE" :: Semberija INFO ::

 

MLADA BIJELjINKA EMA KOVAČ NAJBOLjA ATLETIČARKA RS U 2019. U KATEGORIJI "CICIBANKE"


Foto: Bijeljina Danas
Mlada bijeljinska atletičarka Ema Kovač je u petak, na svečanosti Atletskog saveza Republike Srpske održanoj u Doboju, proglašena za najbolju atletičarku Atletskog saveza Republike Srpske u 2019 godini u kategoriji "cicibanke".
 
Ema Kovač je rođena 2008 godine u Bijeljini. Učenica je šestog razreda OŠ „Knez Ivo od Semberije, a atletikom se aktivno bavi nepune dvije godine. Kao takmičar učestvuje na raznim atletskim događajima tek godinu dana, a već je dvostruka prvakinja Bosne i Hercegovine i četvorostruka prvakinja Republike Srpske, sa aktuelnim rekordom Bosne i Hercegovine u svojoj uzrasnoj kategoriji.
 
Ema je otvorila sezonu dobrih rezultata u februaru kada je osvojila prvo mjesto na međunarodnom krosu pod nazivom „ Beli Kros" i po prvi put u istoriji našeg grada, poslije 52 godine održavanja ove trke, u naš grad donijela zlatnu medalju i pehar.
 
Dobri rezultati su se nizali, a medalje je donosila sa svakog takmičenja. U martu je u Brčkom na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u krosu bila dvostruka prvakinja Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u najtežoj disciplini na 1000 metara. U maju je u Čitluku održano Prvenstvo BiH za cicibanke, gdje je osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje Bosne i Hercegovine za cicibanke u diciplini na 600 metara.
 
Učestvovala je sa starijom uzrasnom kategorijom na Republičkom takmičenju za mlađe pionirke i osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje Republike Srpske za mlađe pionirke u disciplini na 600 metara sa oborenim rekordom BiH (1.46).
 

U Banja Luci na Pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske za cicibanke je osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje Republike Srpske u disciplini na 60 metara. Isti dan se takmičila i u disciplini na 200 metara i osvojila takođe prvo mjesto i titulu prvakinje Republike Srpske u ovoj disciplini.
 
Povodom dana Oslobođenja Beograda, na međunarodnoj uličnoj trci koja se održava 68. put pod nazivom „Trofej Beograda", osvojila je prvo mjesto u disciplini na 200 metara. Napominjemo da u ovako dugoj istoriji održavanja trke, ovaj Trofej je po prvi put od strane nekog atletičara donijet u naš grad.
 
Osim ovih, učestvovala je još u velikom broju uličnih atletskih trka na kojima je uglavnom osvajala zlatne medalje, a sve to je dovelo do ove prestižne nagrade koju joj je na kraju sezone dodijelio Atletski savez RS.
 
Bez obzira na to što je kraljica sportova u zapećku u našem gradu, a izdvojena sredstva ne pokrivaju ni troškove odlaska na takmičenje, mladi atletičari AK „Akademac" ostvaruju zavidne rezultate.
 
Bez prostorija i akedvatne staze za trening, zahvaljujući ljubavi takmičara prema ovom sportu, entuzijazmu trenera i sredstvima koje roditelji moraju da izdvoje, atletika u Bijeljini ipak ima budućnost. Izvor: Bijeljina danas

(BijeljinaDanas)