STUDENTI PEDAGOŠKOG FAKULTETA U BIJELjINI - PODRŽITE AKCIJU ZA DJECU IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA: Radost je velika onoliko koliko se daje :: Semberija INFO ::

 

STUDENTI PEDAGOŠKOG FAKULTETA U BIJELjINI - PODRŽITE AKCIJU ZA DJECU IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA: Radost je velika onoliko koliko se daje


U pretprazničko vrijeme neophodno je da se svi zapitamo da li su svi u mogućnosti da prikladno obilježe praznike i da li je nekome naše malo njemu veliko, naročito ako se radi o najmlađim.

Da bi i djeca iz socijalno ugroženih porodica osjetila radost praznika pobrinuli su se studenti Pedagoškog fakulteta u Bijeljini. Oni su odlučili da organizuju prodajnu izložbu ručno rađenih novogodišnjih ukrasa i da na taj način prikupe novac koji će podijeliti tim mališanima.

Kako su naveli, izložba će trajati od 23. do 25. decembra, od 10 do 13 časova, u prostorijama Pedagoškog fakulteta.

-Pozivamo sve studente, profesore i građane da nas podrže i pomognu u našoj zajedničkoj akciji'', poručuju organizatori.

Svako peto dijete u BiH na evidenciji centara za socijalni rad

Prema podacima centara za socijalni rad u BiH za 2018. godinu, koje je objavila Agencija za statistiku, skoro 130.000 maloljetnika koristi usluge socijalne zaštite u BiH.

To znači da se svako peto dijete nalazi na evidenciji centara za socijalni rad kojih u BiH ima 117.

Na evidenciji je približan broj muške i ženske djece, a najviše ih je u kategoriji ugroženih porodičnom situacijom i osoba u stanju različitih socijalno-zaštitnih potreba. Najveći broj djece, blizu 40.000, je uzrasta od sedam do 14 godina.