PRAZNIČNI PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE VJERSKIH ZAJEDNICA :: Semberija INFO ::

 

PRAZNIČNI PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE VJERSKIH ZAJEDNICA


Na prazničnom prijemu predstavnika vjerskih zajednica na području Grada, istaknuta je dobra saradnja i da se na ovim prostorima živi u duhu međuvjerske tolerancije. Gradonačelnik Mićo Mićić je naglasio da je Bijeljina grad koji istu pruža šansu svim ljudima, bez obzira koje su vjeroispovijesti.

-Naša saradnja sa srpskom pravoslaavnom crkvom i svim drugim vjerskim zajednicama je dobra i pokušavamo da im pomognemo u skladu s mogućnostima“, rekao je gradonačelnik Mićić i dodao da se svake godine izdvaja dio sredstava za pomoć u radu vjerskih institucija.

-Pomažemo i udruženjima, kao što je Udruženje Slovaka, a pomoć lokalne zajednice vjerskim zajednicama neće izostati i u narednom periodu“, najavio je Mićić čestitajući predstojeće praznike. Episkop zvorničko-tuzlanski vladika Fotije, naglasio je da se SPC trudi da ima dobru saradnju sa svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj, pa samim tim i u Bijeljini, a dobra je saradnja i sa drugim vjerskim zajednicama.

-Trudimo se i trudićemo se da naše vjernike dodatno podučavamo vjeri, da govorimo o dobru, da govorimo o Božiću, o velikim stvarima koje treba da određuju život svih nas“, poručio je episkop Fotije čestitajući predstojeće praznike. Čestitke za predstojeće praznike uputio je i Mirsad Okanović, imam Atik džamije u Bijeljini istakavši da je zadatak svih da se mladim naraštajima obezbijede još bolji uslovi i ambijent za život. Župan Katoličke crkve u Bijeljini, velečasni Andrej Lukanović, čestitajući predstojeće praznike, poželio je da se praznici dočekaju i proslave u miru i blagostanju.