RUKOMETNI TURNIR OKUPIO VIŠE OD 600 MALIŠANA :: Semberija INFO ::

 

RUKOMETNI TURNIR OKUPIO VIŠE OD 600 MALIŠANA


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić otvorio je rukometni turnir učenika osnovnih škola sa područja Grada Bijeljina, koji je okupio više od 600 mališana, a riječ je o projektu u oblasti sporta koji posredstvom UNDP-a finansira Evropska unija, uz podršku Grada Bijeljina.


- Ovo je praznik sporta i želim, prije svega, da pohvalim Rukometni klub Bijeljina koji je organizator manifestacije, ali i djecu i njihove nastavnike. Ovdje su danas došli mališani iz 10 osnovnih škola i to jasno pokazuje da je Bijeljina, osim što je Grad sporta, i grad mladih - istakao je Mićić.

On je naveo da Bijeljina izdvaja najviše novca za sport od svih gradova u Bosni i Hercegovini i da će nastaviti da ulaže u mlade naraštaje, potvrđujući tako epitet grada budućnosti. Predsjednik Rukometnog kluba Bijeljina Bogdan Rankić rekao je da je turnir organizovan u okviru „Reload" programa Evropske unije.

- Cilj turnira je promocija rukometa i zdravog načina života. Ovaj sport nije zastupljen kao fudbal ili košarka i zato se trudimo da ga naši treneri promovišu i u osnovnim školama. Ti đaci danas učestvuju na turniru i nadamo se da će neki od njih ostati pri našem klubu. Ako ne izaberu rukomet, želim im da se bavi bilo kojim drugim sportom - dodao je Rankić.

On je naglasio da su uslovi za bavljenje rukometom u Bijeljini najbolji u posljednjih 10 godina, posebno nakon renoviranja sale u Račanskoj ulici.

(Gradska uprava)