„LD Auto“ DOO, pravo mjesto za ljubitelje dobrih vozila: Lasersko pranje automobila :: Semberija INFO ::

 

„LD Auto“ DOO, pravo mjesto za ljubitelje dobrih vozila: Lasersko pranje automobila


 Već trinaestu godinu bijeljinski „LD Auto“ DOO, kao ovlašteni partner japanske „Tojote“, uspješno prodaje, distribuira, vrši servisiranje i održavanje „Tojotinih vozila“, kaže za portal Semberija INFO Dražen Bojić, menadžer prodaje u preduzeću „LD Auto“.



„Servisiramo i druge brendove automobila, tako da nam se i vlasnici drugih modela automobila mogu obratiti za uslugu. Ono što bih posebno istakao ovom prilikom, počeli smo pružati i jedinstvenu uslugu, ne samo u Bijeljini, već i na teritoriji BiH, a to je pranje automobila u automatizovanoj perionici, koje je laserski navođeno. U pitanju je potpuno bezbjedno vanjsko pranje, bez ikakvih kontakata sa automobilom. Pranje se vrši najkvalitetnijim sredstvima za čišćenje. Tu uslugu pružamo 24 sata  dnevno, sedam dana u sedmici, dakle neprekidno. Vlasnik automobila treba samo da odabere jedan od dva programa pranja, osnovni ili super. Nakon plaćanja usluge, osnovni program košta pet, super program osam KM, aktivira se željeni program. Pranje  automobila traje pet do sedam minuta, zavisno od odabranog programa. Nakon toga stiže glasovno obavještenje da je usluga izvršena. Što se tiče programa „super“, on podrazumijeva još dva tretmana, sa kvalitetnim sredstvom za čišćenje i voskarenjem površine automobila, što podrazumijeva da će automobil ostati čist jedan duži vremenski period“, kaže Bojić.

Bojić ističe da „LD Auto“ u ponudi ima Tojotine modele sa hibridnim motorom. U praksi se pokazalo da građani BiH imaju izuzetno povoljan odnos prema vozilima sa hibridnim motorima.



„Hibridni motori podrazumijevaju kombinaciju dva ili više elemenata. Uglavnom je riječ o kombinaciji benzina i elektromotora sa baterijom, kao drugim elementom. U periodu u kome je u funkciji benzinski motor, puni se baterija, tako da se u određenom trenutku, pod određenim okolnostima, može aktivirati elektromotor, odnosno baterija. Najbolji efekti postižu se u gradskoj vožnji. Trenutno u prodaji imamo tri hibridna motora, 1.8 hibrid, 2.0 hibrid i 2.5 hibrid. Ilustracije radi, najzastupljeniji je 1.8 „Tojota – CHR“ model, koji u realnim okolnostima troši od tri do pet litara benzina  i postiže odlične rezultate na uštedi goriva.  Njegova uobičajena potrošnja, kada se ne bi uključivao elektromotor i bateriju, bila bi između sedam i osam litara benzina“, kaže Bojić, ističući da „Tojota“ nudi hibridne izvedbe, po nešto višim cijenama, na gotovo svim svojim modelima, izuzev poluterenskih i terenskih vozila.

Bojić kaže da je „Tojota“ u 2019. godini, već od februara, izvršila ozbiljno osvježavanje svoje flote. Na tržište je izbacila pet novih modela, a redizajnirala je „Korolu“, „Kamri“ i „RAV 4“.

Semberija INFO - Lj. Ljubojević
Foto: LD Auto i B. Milošević