PUTARI SPREMNI ZA ZIMU: GRAD ČIŠĆENjE DAJE 200.000 MARAKA :: Semberija INFO ::

 

PUTARI SPREMNI ZA ZIMU: GRAD ČIŠĆENjE DAJE 200.000 MARAKA


Na području grada Bijeljina održavanje saobraćajnica i javnih površina tokom zimskog perioda u sezoni 2019/2020. godina vršiće tri preduzeća – „Bijeljina put“, „Dis-kompani“ i „Komunalac“, za šta će Grad izdvojiti iz budžeta oko 200.000 KM.
 
- Za posipanje gradskih ulica pripremljeno je 150 tona soli, za puteve izvan grada 350 metara kubnih smješe rizle i soli, a za javne površine 20 tona soli. Ukupna dužina lokalne putne mreže koja će biti održavana u zimskim uslovima iznosi 250 kilometara, a nekategorisane 90 kilometara – saopšteno je iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.
 
Četiri kamiona i grejder biće korišteni za održavanje gradskih ulica i ulica u Janji, šest kamiona, dva skipa i dva grejdera za održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva, a za održavanje javnih površina u gradu specijalne mašine i vozila za uklanjanje i odvoženje snijega.
 
Održavanje saobraćajnica i javnih površina trajaće do 15. aprila, a ukoliko to vremenski uslovi budu zahtijevali, i duže.