MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Zahvalnice i priznanja najboljim volonterima :: Semberija INFO ::

 

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Zahvalnice i priznanja najboljim volonterima


Predstavnici Gradske uprave Bijeljina, povodom Međunarodnog dana volontera, uručili su zahvalnice i priznanja najboljim volonterima za volonterski aktivizam u 2019. godini.  

Samer el Chekh, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Bijeljina, podsjetio je da je ovo deveta godina od kada Grad Bijeljina raspisuje javni poziv za dodjelu priznanja za volonterski aktivizam. Prema njegovim riječima, nadležna komisija odabrala je četiri kandidata za dodjelu tri zahvalnice i jedne nagrade za volonterske aktivnosti od značaja za Grad Bijeljina u 2019. godini. 



Nagrada Grada Bijeljine uručena je Angelini Filipović, na prijedlog i preporuku Asocijacije srednjoškolaca BiH, Helsinškog odbora za ljudska  prava, „Otaharina“...
Zahvalnice su uručene Jeleni Vučković-Lukić na prijedlog Streljačkog kluba RVI „Orao“, koja je u proteklom periodu, kao članica Aktiva mladih osoba sa invalididtetom Grada Bijeljine, dala doprinos borbi za ostvarivanje prava mladih osoba sa invaliditetom.
Zahvalnica je uručena Ivani Stevanović na prijedlog Humanitarnog udruženja „Arta“, te Branki Stanojlović na prijedlog Gradske organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Ljubica Mlađenović iz Odjeljenja za društvene djelatnosti čestitala je svim nagrađenim, ističući da su volonteri na području Bijeljine od velikog značaja za ovo područje i da su pokazali veliki doprinos u brojnim aktivnostima, naročito tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile Semberiju.

​Semberija INFO - Z. Kusmuk