SESTRE KALAJDžIĆ U SASTAVU REPREZENTACIJE SRBIJE :: Semberija INFO ::

 

SESTRE KALAJDžIĆ U SASTAVU REPREZENTACIJE SRBIJE


Sa velikom radošću, dijelimo vijest da su sestre Sara i Dajana Kalajdžić  pozvane u Reprezentaciju Srbije za nastup na predstojećem Balkanskom šampionatu u slovenskim Brežicama.

Šampionat se održava između 05 i 08 decembra u organizaciji Balkanske karate federacije (KFB) i Karate saveza Slovenije (KSZ) za kadete, juniore i mlađe seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji.

I Sara i Dajana su poziv dobile nakon sjajnih rezultata na nedavnim izbornim turnirima, prije svih na Trofeju Srbije u Čačku i Beogradu te nastupa u Hrvatskoj i Mađarskoj.  Sara će svom debi nastupu za reprezentaciju Srbije nastupati u konkurenciji kadetkinja u kategoriji -47kg, dok će Dajana takođe u svom debiju nastupiti u konkurenciji mlađih seniorki -68kg.

Ono što je još važno napomenuti jeste  ekipni dio u kojem je Dajana dobila povjerenje selektora pa se nalazi na spisku ženske seniorske ekipe Srbije.

Posle petnaestak godina Bijeljina ponovo ima karatiste u sastavu  reprezentacije Srbije na što smo svi jako ponosni! Kao njihov trener mogu da kažem da su obe svojim dugogodišnjim radom, velikim odricanjem ali i trenutnim kvalitetom potpuno zaslužile ovaj poziv! Izboriti se za mjesto u bilo kojoj reprezentaciji  je zaista san svakog sportiste i potreban je veliki napor, mnogo odricanja da bi se ostvarili rezultati koji nekog sportistu kandiduju za takav status.

Kao članice kk. UNSU i jedna i druga iza sebe imaju odlične rezultate. Predhodnih godina bile su stalne ili povremene članice reprezentacije Bosne i Hercegovine, a od ove godine, na njihovu želju, uz sve ispunjene uslove registrovane su u Srbiji za karate klub "Borac" iz Čačka i tako stekle pravo nastupa u sistemu Karate federacije Srbije (KFS). Posle samo tri mjeseca rezultati i kvalitet su prepoznati i evo danas na našu radost možemo da podijelimo ovu vijest, ali i da kažemo da imamo reprezentativce u dve zemlje što je još jedna potvrda kvalitetnog i planskog rada u našem klubu.