Komunalna policija uskoro i u noćnoj smjeni? :: Semberija INFO ::

 

Komunalna policija uskoro i u noćnoj smjeni?


BIJELjINA - Komunalna policija u Bijeljini radiće od iduće godine i u noćnoj smjeni kako bi se povećala njena efikasnost i poboljšao komunalni red u gradu, najavio je načelnik ove službe Ratomir Draganić.

"Planiramo uvođenje treće smjene zbog izdavanja stana na dan i buke u njima, zbog odluke o kućnom redu, zakona o stambenim zgradama i perioda kada mora biti mir da ljudi mogu da se odmaraju, zbog prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata i izvođenja muzike uživo bez odobrenja. Mislim da će time građani biti zadovoljni", rekao je Draganić novinarima.

On je naveo da ovakav prijedlog očekuje podršku gradonačelnika, a treća smjena Komunalne policije trajala bi od 22.00 časa do 6.00 časova narednog dana.

Devetomjesečni izvještaj o radu Komunalne policije u Bijeljini pokazuje pojačan rad ove službe, sa 683 pregleda više od plana.

Draganić navodi da se najviše pregleda, izdatih rješenja za otklanjanje problema i kazni odnosi na odvoz i deponovanja komunalnog otpada, odnosno stvaranje divljih deponija i bacanje komunalnog otpada tamo gdje ne treba.

"Pooštrićemo i akciju sa ciljem sprečavanja bacanja papirića i pikavaca po gradu, jer je i to zabranjeno", najavio je Draganić.

SRNA/Info Bijeljina