Veliki golaman RIDžVEJ HAMZIĆ LIPA :: Semberija INFO ::

 

Veliki golaman RIDžVEJ HAMZIĆ LIPA


Ridžvej Hamzić Lipa je ponikao kao fudbaler, odnosno golman u FK ,,Radnik“ iz Bijeljine gdje je igrao u mlađim kategorijama i gdje je stasao za prvi tim. Međutim, u tom periodu ,,Radnik'' je imao plejadu dobrih golmana i Lipa nije imao šansu da pokaže svoje kvalitete na golu, pa se odlučio da promijeni sredinu.

U tom periodu FK ,,Proleter“ iz Dvorova pristupa projektu organizovanja kluba na većem nivou sa tendencijom ulaska u visoki rang takmičenja i pravi novu ekipu. Trener kluba je Lipin profesor Neđo koji ga dovodi u Dvorove, a ostalo je sve istorija.

Ridžvej pruža nezaboravne partije i donosi stabilnost ekipe koja „gazi“ te godine sve akatere i nadmeno osvaja prvo mjesto u Područnoj ligi Brčko, pa se plasira u 3. Ligu SFRJ. Velike zasluge za to ima i Ridžvej koji nastavlja sa dobrim odbranama i u narednih nekoliko sezona u 3. Ligi SFRJ.
 
Svojim odbranama i prije svega odnosom prema klubu i navijačima stekao je visok ugled u Dvorovima koji traje do današnjeg dana.

Treba napomenuti kuriozitet da Lipa nikada nije branio sa golmanskim rukavicama, jer su mu navodno „smetale“ i ometale dobre odbrane.
 
I nakon što je proteklo mnogo vremena od kada je Ridževej igrao u Dvorovima, navijači ga još uvjek pamte i danas je dobrodošao kao gost u selu i na tradicionalnim druženjima veterana kluba, a održava prijateljske veze sa svim igračima njegove generacije.

Kasnije je nastupao i za FK ,,Podrinje’’ iz Janje gdje je, takođe, ostavio dubok trag svojim igrama i gdje je i danas poštovan i cijenjen.

Pisao je istoriju FK ,,Proleter“ iz Dvorova i jedan je od rijetkih igrača koji nisu iz Dvorova, koji je s  ponosom nosilac „BRONZANE PLAKETE FK ,,PROLETER“ DVOROVI, koju je dobio 1979. godine’’, zapisano je u arhivu FK ,,Proleter’’ iz Dvorova, a što je za ,,Semberija info’’  pripremio  Vladan Simeunović.