Grad Bijeljina: Stipendije najboljim učenicima :: Semberija INFO ::

 

Grad Bijeljina: Stipendije najboljim učenicima


Duže od jedne decenije, Grad Bijeljina dodjeljuje stipendije učenicima generacije, a 25. oktobra potpisan je ugovor o stipendiranju još 30 učenika. Gradonačelnik Mićo Mićić je pohvalio učenike generacije i istakao da Grad Bijeljina na ovaj način cijeni njihov trud i stimuliše dalje uspješno školovanje. 



-Po starom dobrom običaju stipendiramo najbolje učenike, a ove godine imamo 13 učenika osnovnih škola i 11 srednjih škola koji su bili učenici generacije. Djeca koja su završila osnovnu školu dobijaju ugovor o stipendiranju za završetak srednje škole u iznosu od 100 KM, a učenici koji su upisali fakultete i bili su učenici generacije u srednjim školama, dobijaju ugovor o stipeniranju u iznosu od 200 KM. Djeca s posebnim potrebama, njih šestoro takođe dobijaju stipendiju od 100 do 150 KM. Kada učenik završi godinu kao najbolji, stipendija mu se automatski produžava za narednu godinu, sve dok je redovan đak ili student. Ovo su najbolji učenici svoje generacije ili učenici s posebnim potrebama i svi oni se trude da dobiju dobro obrazovanje. Želimo da budemo istinski grad budućnosti, a obrazovani mladi ljudi su jedan od najvažnijih preduslova za napredak svake zajednice. Zato Grad Bijeljina želi da podrži i nagradi mlade ljude koji svakodnevno rade da budu najbolji ili da, uprkos zdravstvenim poteškoćama, redovno pohađaju školu”, rekao je Mićić.

Dušan Stankić potpisao je ugovor o stipendiranju za sina Marka, koji je bio đak generacije u osnovnoj školi u Dvorovima.
-Marko se upisao u Tehničku školu, smjer Informacione tehnologije. Ja imam tri sina, penzioner sam, i drago mi je što Grad cijeni trud mladih”, rekao Stankić. Ugovor o stipendiranju potpisao je i Boško Mitrović, učenik generacije Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Crnjelova.
-Upisao sam se na smjer Tehničar računarstva u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“. Stipendija će mi pomoći tokom školovanja, ali i u svakodnevnim životnim obavezama”, rekao je Mitrović. Grad Bijeljina stipendira ukupno 135 učenika, a u ovu svrhu je planirano izdvajanje iz budžeta u iznosu od 250.000 KM.

Semberija info
Foto: B. Milošević