Srednjoškolci zamijenili školske klupe radnim mjestom :: Semberija INFO ::

 

Srednjoškolci zamijenili školske klupe radnim mjestom


Dvadeset tri srednjoškolca iz Tehničke škole „Mihajlo Pupin“, Gimnazije „Filip Višnjić“, odnosno, Medicinske i poljoprivredne škole u Bijeljini svoje školske klupe zamijenili su radnim mjestima u okviru četvrtog „Socijalnog dana“ održanog u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BiH.



U ovom projektu iz Bijeljine je učestvovalao devet preduzeća - firme „Levelap“ i „Mega drvo“, škola stranih jezika „Anglia“, Udruženje za promociju i obrazovanje Roma „Otaharin“, Privredna komora – Područno odjeljenje Bijeljina, banka „Šparkase“, frizerski salon „Zorana“, poslastičarnica „San Marko“, Gradska uprava Grada Bijeljina i vrtić „Jelenko“. Cilj projekta je učenici rade puno radno vrijeme na jedan dan i  da svojim jednodnevnim radom pomognu vršnjacima u realizovanju njihovih ideja, ali i olakšaju sebi odluku u vezi odabira budućeg zanimanja.

Za osam radnih sati dnevnica srednjoškolaca je iznosila 20 KM, a novac je uplaćen u budžet Asocijacije srednjoškolaca u BiH i namijenjen je ralizaciji njihovih narednih projekata.

Član Asocijacije iz Bijeljine Stefan Radovanović proveo je svoj „Socijalni dan“ u Gradskoj upravi Grada Bijeljina.



 - Službenici iz Odjeljenja za društvene djelatnosti objasnili su nam kako funcioniše lokalna uprava. Obišli smo kancelarije nekoliko službenika u različitim odjeljenjima i upoznali se sa njihovim profesijama. Na ovaj način „Socijalni dan“ mi je donio nova znanja i iskustva -  zaključio je Stefan.

U projektu „Socijalni dan“ koji je ove godine organizovan u 52 lokalne zajednice u BiH učestvovalo je 2094 srednjoškolac.

Grad Bijeljina